Elpusztult a világ legidősebb lajhára, de huszonkét utódot hagyott hátra

Jan 1969-ben még a vadonban született.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 19:25
Jan, a világ legöregebb állatkerti lajhára. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elpusztult Jan, a világ legidősebb, állatkertben tartott lajhára Németországban – közölte hétfőn a krefeldi állatkert. A kétujjú lajhár végelgyengülésben múlt ki a múlt héten az állatkert őserdőházában. 

Jan 1969-ben a vadonban született, s 38 éve a krefeldi állatkert lakója volt, azt megelőzően pedig 1986-ig a hagenbecki vadasparkban élt.

Az állat magas életkora miatt elsőként 2021-ben került be a Guinness-rekordok könyvébe, mint a legidősebb ember gondozta lajhár, amit eddig minden évben sikerült megdöntenie. A rekorder lajhár becenevet azonban nemcsak életkorával érdemelte ki, hanem utódai nagy számával is. Két nősténnyel, Lolitával és Trinével összesen 22 utódot nemzett.

A krefeldi állatkert szerint az őserdőházban már csak a 22 éves Trine él utódaival. Jan utolsó kicsinye 2024 márciusában született.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.