Majdnem négytonnányi felszerelés érkezett az űrállomásra + videó

A Cygnus teherűrhajó útját kisebb incidensek nehezítették.

Forrás: MTI2024. 08. 06. 20:45
Rácsatlakozott a Cygnus teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásra. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb üzemzavart követően tervszerűen rá tudott csatlakozni a Cygnus teherűrhajó kedden a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – közölte a NASA amerikai űrkutatási hivatal.

A 3700 kilogramm hasznos terhet szállító űrhajó a fedélzetén egyebek közt víztisztító és a súlytalanság állapotában történő őssejtkutatást szolgáló berendezéseket vitt magával.

A Cygnus teherűrhajó a floridai Cape Canaveralről indult, és 40 órás utat megtéve csatlakozott rá az ISS-re, ahol egészen januárig marad. Az út során azonban egy kisebb incidens is történt, amikor a teherűrhajó nem tudott néhány manővert végrehajtani hajtóművével. Mindezt azonban a NASA szerint sikerült orvosolni, így az eredeti dokkolási tervet be tudták tartani.

Ez a Northrop Grumman amerikai hadiipari vállalat által gyártott teherűrhajó 21. útja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.