Nem akárki dolgozta ki az oszakai gasztronómiai világkiállítás magyar koncepcióját

Elárulta, mi áll majd a középpontban.

Forrás: Sonline2025. 02. 27. 12:20
Bograch soup. Hungarian cuisine. Soup with meat, vegetables and chili peppers. In a white plate. Top view.
illusztráció Fotó: YARUNIV Studio Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas, 1750 négyzetméteres pavilonnal vesz részt Magyarország a Japánban rendezendő Expo 2025-ön – írja a Sonline. Az oszakai világkiállítás április 13-tól hat hónapig várja az érdeklődőket. A koncepciót Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem Food & Room tulajdonosa dolgozta ki.

– A magyar paraszti udvar, a minőségi élet, a fenntarthatóság és a lelassulás lesz a magyar pavilon tematikája, amihez népzenei előadások kapcsolódnak az Immerzív Dómban. A pavilon központi részén, egy egész emeleten kap helyet a gasztronómia – fogalmazott a szakember. Elárulta azt is, hogy a látogatók olyan jellegzetes ételeket kóstolhatnak meg, mint a kacsamáj, a mangalica, a gulyásleves, a csirkepaprikás, a hortobágyi töltött palacsinta, a paprikáskrumpli vagy éppen a túrógombóc. Emellett a magyar borok is képviseltetik magukat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.