A sajtfogyasztással kapcsolatban nemcsak hogy megoszlanak a vélemények, de gyakran teljesen ellentétes álláspontok kerülnek szembe egymással: egyes étrendekben megengedett, míg másokban tilos. Akkor hogy is van ez?

Szerencsére nem kell utóbbi szélsőséges nézet mellett letennünk a voksunkat, mert mértékkel és a megfelelő formában mindent lehet. Igen, sajtot is! A Mindmegette cikkéből minden kiderül.
Szénhidrát vs. zsír
Egy felnőtt napi kalóriabevitelét három elem alkotja: szénhidrát, fehérje és zsír. Ezek megfelelő arányáról számos tudományos állítás áll rendelkezésünkre, a baj csak annyi, hogy az egyik az egyiket, a másik a másikat teszi felelőssé az elhízásért. Amikor a szénhidrát volt a mumus, és az emberek száműzték a kenyérféléket, a tésztát és a krumplit az étrendjükből, kiderült, hogy valójában ezek mindegyikét fogyaszthatjuk.