Kora újkori kivégzőhely maradványait fedezték fel

Egy akasztófa-talapzat részeit találták meg, és emberi maradványokra is bukkantak.

Forrás: NOOL2020. 05. 14. 19:00
null
A kép illusztráció Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kora újkori kivégzőhely maradványait fedezték fel német régészek a Boden-tó partján fekvő Allensbachban – jelentette be szerdán a konstanzi járási hivatal.

Egy útépítést megelőző régészeti feltárás során április elején egy akasztófa-talapzat részeit találták meg, és emberi maradványokra is bukkantak – közölte a hatóság.

A kép illusztráció
Fotó: MTI/Komka Péter

Jürgen Hald régész szerint egyelőre nem sikerült pontosan meghatározni a kivégzőhely létrehozásának időpontját, levéltári adatok szerint azonban 1653-tól a 19. századig állt akasztófa ezen a helyen, az utolsó kivégzést pedig 1770 körül hajtották végre.

A régész szerint a kivégzetteket a közeli Reichenau-szigeten ítélhették halálra, az ítéleteket pedig Allensbachban hajtották végre. A vesztőhelyen legalább hat ember csontjait találták meg, többségében felnőtt férfiakét – olvasható a Nógrád megyei hírportál honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.