Megduplázódott a fegyvervásárlások száma az Egyesült Államokban

A tengerentúlon megugrott a “first time buyer” vásárlók száma, vagyis akik életükben először vásároltak fegyvert.

Forrás: vg.hu2020. 08. 27. 12:28
A shop assistant holds a blank-firing revolver in front of a showcase of a gunsmith's shop in Berlin
Fegyverbolt Berlinben. Egyre nagyobb a forgalom Fotó: Hannibal Hanschke Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai NSSF (National Shooting Sports Foundation), mely az iparági szereplőket összefogó legjelentősebb gyártói-kereskedői szervezet, érdekes statisztikai adatokat hozott nyilvánosságra a Covid-19 járvány és persze a zavargások alatti fegyvervásárlási hullámról az USA-ban – áll a Kaliberinfo oldalán.

Ezek egy része állami (pl. NICS) statisztikán alapul, másik része pedig a kereskedők körében végzett reprezentatív felmérésen.

Ez alapján 2020 első hét hónapjában elérte az 5 milliót azon lőfegyvervásárlók száma az USA-ban, akik “first time buyer”-ek, tehát életükben először vásároltak fegyvert.

A vásárlók 58 %-a afro-amerikai volt, kb. 40 százalékuk nő. 95 százalékkal nőtt az eladott fegyverek darabszáma, 139 százalékkal pedig a lőszereké az elmúlt év azonos időszakához képest – írja a vg.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.