Megválasztották Magyarország legszebb szőlőbirtokait

Kis-, közép-, és nagybirtok kategóriában indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a versenyben.

Forrás: MW2020. 10. 11. 17:44
null
A füredi borászok finom italokkal várják a vendégeket Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bozzai Zsófia elmondta: három kategóriában – kis-, közép-, és nagybirtok – indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a Magyarország legszebb szőlőbirtokai versenyen. A regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is.

A képünk illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A Magyarország legszebb szőlőbirtokai versenyen tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről, a második Szekszárdról a Tringa Borpince, a harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi.

Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első, a Koch Borászat Borotáról, a Hajós-Bajai Borvidékről a második, és a szekszárdi Schieber Pincészet a harmadik.

A középkategória győztese, az Eszterbauer Borászat tulajdonosa, Eszterbauer János a műsorban arról beszélt: 16 éve folyamatosan építkeznek, a borbarátok és a turisták szavazatai pedig visszaigazolták azt, hogy milyen elegáns és szép környezetet építettek Szekszárdon.

Borítókép: illusztráció

Idén is megrendezésre került a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

A hagyományoktól kicsit eltérően, de idén is megtartották a borvidék egyik legnagyobb őszi rendezvényét. A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok ebben az évben is sok látogatót vonzott a városba október 1. és 4. között.

Márciusban még senki nem gondolta volna, hogy a világjárvány az őszi rendezvényeket is érinteni fogja. Sokan abban reménykedtek, hogy a tavaszi bezártságot már egy fergeteges nyár és ősz követi, ahol majd bepótolhatják a „rendezvény hiányukat” az emberek. Nem így lett, a korlátozások egy része érvényben maradt, a tömegrendezvényeket ezután sem lehet megtartani. Ez volt a fő oka annak, hogy a megszokott Szüreti Napok nem létesülhetett az önkormányzat által, így a képviselő-testületnek alternatív megoldást kellett keresni. Ugyanakkor a Szüreti Napok megújítása is régóta napirenden van, így az idei év kiváló alkalmat adott az egyfajta újítás főpróbájára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.