Olasz horror (18+)

Nyakonszúrta, mert fiatal, fehér olasz volt.

Nagy Árpád
2019. 04. 05. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már számon tartjuk az európai vad Nyugaton megjelenő terror különböző formáit. Azokat, amelyek itt, itthon nem történhetnek meg. Egyelőre nem.

Itthon nem félünk robbantásoktól, itthon nem futkosnak ámokfutó fegyveresek az utcákon, iskoláinkban gyermekeink biztonságban vannak, nem rombolják templomainkat, errefelé szinte ismeretlen a faji és vallási gyűlölet. Hallottunk már róla, láttuk filmekben, a hírekben, de testközelből nem érezzük, nem hatja át társadalmunk mindennapjait.

Fel sem merül az utcán fejhallgatóval sétáló napszemüveges fiatalban, hogy bárki megtámadhatja.

De ott ül a padon egy másik országban – az egyre vadabb Nyugaton – egy másik fiatal, aki másutt szocializálódott. Akinek a bosszú kielégülést jelenthet, akinek az élet nem az a szentség, amelyet bűn elvenni. Akit elhagyott torinói felesége (s vitte gyermekét is), és aki emiatt vérrel szeretné enyhíteni nyugtalanságát.

Ahogy fogalmaz az olaszok által befogadott, olasz állampolgárságot nyert marokkói, ő olyan fiatal fehér olaszt keresett, akinek a meggyilkolása szenzációt kelthet.

Leült hát egy padra és elszívott néhány cigarettát, miközben várta prédáját.

Stefano Leo, a fiatal fehér férfi arra sétált. Said Mechaout, a 27 éves marokkói származású migráns pedig felállt, követte, majd nyakon szúrta.

„Láttam, hogy lélegezni próbál, egy lépést tett még a lépcsőn, majd a földre rogyott” – mondja Said vallomásában.

Said gyilkos fegyvere egy egyszerű konyhai kés volt, áruházban vette, a Via Borgaroban 10 euróért, és egy hónappal cselekménye elkövetése után adta fel magát a rendőrségen.

Szomorú, de Said Mechaout tette ma már nem szenzáció. Nem az, hogy Torinóban, Olaszországban vagy szinte bárhol a vad Nyugat-Európában ez megtörténhet.

A schengeni egyezmény pedig szabad átjárást biztosít az embereknek.

Nyugatról keletre is!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.