Közszolga, tudós és vezető bújt elő a félhomályból

Így kell tudományosan cáfolni Raffayt és Szakácsot!

Nagy Árpád
2020. 07. 13. 16:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbújt az árnyékból egy véleményét véka alá nem rejtő valódi tudós, sajátos helyen megjelentetve páratlanul érdekes és értékes gondolatait a szabadkőművesekről szóló vitában. Azokról értekezett, akik kiálltak Raffay Ernő és Szakács Árpád mellett.

Hermann Róbert közkinccsé tette róluk közösségi oldalán, hogy egy kivételével nem történészek, ami persze vitathatatlan és tudományos tény, csakhogy az ellenkezőjét sem állította senki. Azt is sugallja – nem teljesen korrekt módon – egyik-másikukról, hogy nem is igazán tudósok vagy professzorok, amit némi verejtékkel, kissé rozogán megkísérel aládúcolni. Fájlalja továbbá, hogy van egy fizikus közöttük, aki nem érthet a történelemhez, amit páratlan és zseniális logikával azzal az érvvel erősít meg, hogy neki mint történésznek is vannak alternatív elképzelései a fizika terén.

Sőt kinyilvánítja, hogy olyan, Raffayt és Szakácsot támogató történész, aki az 1945 utáni történelemmel foglalkozik, nem lehet kompetens szabadkőműves ügyekben.

Hát ennyi Hermanntól.

Nincs is a fentiekben semmi csodálatos, hisz mindenki úgy, ott és akkor csinál magából bolondot, ahol és amikor tetszik neki.

Ha viszont egy önmagát vélhetően tudósnak tekintő közszolga – mert bizony az, és ettől a ponttól kezd érdekes lenni a történet! – veszi a fáradságot, hogy ilyen alaposan lejárassa önmagát, annak okát csak illenék megtalálni. Jó volna érteni, mely setét lyukból érkezhetett az erő, amely a hitvány lendület, a szégyenletes perdület eredője, ami ekkora önarculcsapást eredményezett ennél a tudós úrnál.

Mivel az indítékról Hermann úr nem nyilatkozott, nézzük magát az embert!

Hermann Róbert a Hadtörténeti Intézet és Múzeum alkalmazásában tevékenykedik, annak parancsnokának tudományos helyettese, vagyis a köz szolgája. A Károli Gáspár Református Egyetem szerint a „Károlin 2012 óta tanít, a Történettudományi Doktori Iskola vezetője, a Magyar Történelmi Társulat, a Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadási Kollégiuma és az OKTV Történelem Szaktárgyi Bizottság elnöke, továbbá a Veritas Intézet Dualizmus Kutatócsoport vezetője” (is).

Emellett (magánemberként?) nyilvános közösségi oldalán megtekinthetjük, hogy milyen meghatározó közéleti médiumok cikkeit, gondolatait népszerűsítette kommentár nélkül az elmúlt egy hónapban:

– Mérce.hu,

– Index.hu,

– 444.hu,

– Népszava.hu,

– 24.hu,

– Hvg.hu

– és egy alkalommal a Vasárnap.hu-t.

A fenti felsorolás mellett, nyilván szakmaiságát bizonyítva, a fent tárgyalt ominózus bejegyzésben megkísérelte tudományos alapossággal keresztben lenyelni a Raffay Ernőt és Szakács Árpádot támogató tudósokat.

Aki a magyar közéletben egy kicsit is tájékozott, az a fenti lista láttán bizonyára sejti, hogy miért kívánkozott ki Hermannból az, ami. Azonban talán joggal vetődik fel bennünk a kérdés, hogy a munkahelyén, a katedrán, a Magyar (!) Történelmi Társaságban, a doktori iskolában is ilyen lelkesen népszerűsíti-e a nehézsúlyú ballib média propagandáját, vagy ott valahogy sikerül magában tartania annak legalább egy részét, és némiképp ügyelnie a pártatlanság látszatára? Ahogyan azt egy közszolgának sejtésem szerint illenék.

Illúzióim nincsenek.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.