Jakab Péter végre elindulhatna a felnőtté válás útján

A „kis Peti” toporzékol és továbbra sem fér a bőrébe.

2020. 12. 02. 15:17
null
Jakab Péter elfoglalta Orbán Viktor miniszterelnök székét Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történt nemrég, hogy a kis Pétert megbüntette a házelnök bácsi. A kis Péter ugyanis rosszcsont volt és tiszteletlen is.

Amikor először beengedték az Országgyűlésbe, a felnőttek közé, akkor első felszólalásában bűnözőnek nevezte kollégáit, akik ott ültek vele a teremben. A házelnök bácsi ekkor figyelmeztette a kis Petit, hogy nem a haverjaival társasjátékozik éppen, próbáljon meg viselkedni. De a kis Péter nagyon vágyott a felnőttek figyelmére, ezért legközelebb beült a miniszterelnök székébe. Hogy pontosan miért ült abba a székbe, senki sem tudja. Később az lett a megfejtés, hogy ez már a kamaszodás jele: Peti így akarta jelezni, hogy – egy hasonlattal élve – ő is el tudja vezetni azt az autót, amit apukája vezet nap mint nap. Persze ez esetben is az lett vége, mint ahogy a legtöbb ilyen kísérletnek: puff, telibe az első fát, de szerencsére senki nem sérült meg komolyabban, legfeljebb a kis Peti egója.

A kis Petike boci szemekkel várja, hogy lesz-e bünti, miután beleült a miniszterelnök bácsi székébe. Fotó: MTI/Illyés Tibor

De Petike ezek után sem fért a bőrébe, nagyon akarta a házelnök bácsi és a többi felnőtt figyelmét, ezért feleselni kezdett. A házelnök bácsit, akinek komoly érdemei vannak abban, hogy az úgynevezett kommenistákat kiseprűzték ebből a hazából, valamiért elkezdte „elvtársnak” szólítani – ahogyan ezek a kommenisták szólították egymást. A házelnök bácsit ez nyilván zavarta, különösen amiatt, mert vele kapcsolatban semmi értelme nem volt ezt a kifejezést használni. Senki sem tudta, hogy a kis Peti miért mondja a házelnök bácsira, hogy „elvtárs”, de persze a kisgyerekek esetében előfordul, hogy rosszul használnak szavakat. Amikor kisebb voltam, én is mondtam anyukámnak, a medencében való fürdőcskézés után megyünk szalonnázni. Persze eközben a szaunázásra gondoltam, csak azt a szót nem ismertem, és nem volt semmi értelme, a szalonnázásnak meg igen.

Szóval amikor a kis Peti nemrég megint feleselt a házelnök bácsival, és az rászólt, akkor a kis Peti erre azt mondta: „megértettem, elvtárs”. A házelnök bácsi ekkor rájött, hogy a kis Petivel semmi értelme vitázni, csak a figyelmére vágyik, ezért elvette tőle a szót. Na ekkor Petike éktelen haragra gerjedt. Sírt, toporzékolt és még a házelnök bácsit is megmondta a szüleinek, sőt, a gyerek-módba kapcsolt Facebook-oldalán is panaszkodott a kispajtásainak.

A kis Peti legutóbb egy zsák krumplival jelent meg az ülésteremben. Amikor rá került a sor, felállt, és nagyon mérgesen nézett a miniszterelnök bácsira. Szemeit meresztgette és nyelvét nyújtogatta, még csúnyákat is mondott – pedig tudta, hogy ezért ki fog kapni otthon. De mindez nem volt elég. Peti felállt és a krumplival a kezében – alig bírták el a kis karjai – megindult remegő szájjal a miniszterelnök bácsi felé. De Kocsis Máté elállta az útját, sőt, megjelent a házelnök bácsi is, aki helyett épp a helyettese vezette az ülést. A házelnök bácsi ekkor hozzáért a kis Petihez, és azt mondta neki, hogy „sipirc a helyedre”. A kis Peti ekkor elkiáltotta magát, hogy a házelnök bácsi meglökte. (Később a gyerek-módba kapcsolat Facebook-oldalán is kiírta, hogy a házelnök bácsi meglökte.)

A kis Peti toporzékolt, hogy a krumplit le akarja tenni a miniszterelnök bácsi elé és ne állják el az ő útját, menjenek a sarokba. De a Kocsis – állítólag tizenkettedikes – meg a házelnök bácsi eltántoríthatatlanok voltak. Na ekkor a kis Peti sírva fakadt, ledobta a krumplit a földre és visszament a helyére, ahol az ujját szopva szipogott.

A házelnök bácsinak és a többi felnőttnek ekkor már elege lett a kis Petiből, ezért beírtak neki egy intőt, és kéthavi zsebpénzelvonást indítványoztak (4400 forint értékben). A büntetéseket nem sokkal később a szülői értekezleten is jóváhagyták, és aztán a képviselő bácsik is szavaztak róla, akik szintén rábólintottak – mert tele volt a puccosuk Petikével. Mondani sem kell, a kis Petike éktelen haragra gerjedt, kiabált, csapkodott és megfogadta, hogy soha többé nem eszik zöldséget. Ez utóbbi fenyegetését be is váltotta, rendre kitúrta a karfiolt meg a ceruzababot a tányérjáról – sajnos azonban annál több zöldséget beszélt. Majd ahelyett, hogy felnőttek módjára vállalta volna a felelősséget, a nagyobb fiúkhoz szaladt – az ő szavaival élve nemzetközi bírósághoz fordult –, hogy hátha ők jobb belátásra bírják a házelnök bácsit és a többieket.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.