Bajban van Gylfi, a szivárványos-térdeplős kapitány

Hivatalosan nem lehet tudni, ki az a játékos, akit pedofília vádjával letartóztattak.

2021. 07. 21. 15:10
Premier League - Everton v Chelsea
Soccer Football - Premier League - Everton v Chelsea - Goodison Park, Liverpool, Britain - December 12, 2020 Chelsea's N'Golo Kante in action with Everton's Gylfi Sigurdsson Pool via REUTERS/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. - UP1EGCC1MWOMF Fotó: Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hivatalosan nem lehet tudni, ki az az Everton-játékos, akit pedofília vádjával letartóztattak, a sajtóban megjelent sejtetések alapján több mint valószínű, hogy az izlandi Gylfi Sigurdssonról van szó.

A helyi médiában sokszor csak a keresztnevén emlegetett Gylfi jelenleg talán a legnépszerűbb izlandi labdarúgó, akinek szépségkirálynő a felesége (ő egyébként tagadta azt, hogy férje lenne a letartóztatott játékos).

Gylfi Sigurdsson a magyar drukkerek előtt is ismerős lehet, 2016 nyarán, amikor Izland Magyarországgal játszott Európa-bajnoki mérkőzést Marseille-ben, az 1-1-re végződött találkozón Sigurdsson szerzett vezetést Izlandnak egy véleményes büntetőből.

És innentől vált számomra az egyik legellenszenvesebb játékossá, mert miután a tizenegyest értékesítette, provokatív módon hergelte a kapu mögötti magyar szurkolókat. Úgy, hogy ennek semmilyen előzménye nem volt, a két csapat kemény, de sportszerű mérkőzést vívott végig, a szurkolók jó hangulatban vegyültek el egymás között, a híres, harmincezres magyar menetbe is be-be került néhány izlandi drukker akik, a magyarokkal együtt közelítették meg a Stade Vélodrome-ot. Sigurdsson sportszerűtlenségét nem rögzítette semmilyen kamera, a világhálón nincs fent, így nem is lett belőle ügy.

Miért is lett volna? Hiszen később egyenlítettünk, és ezzel a góllal továbbjutottunk. Sok szó esett az idei Eb-n furcsa gólöröméről, miután értékesítette tizenegyesét, és a magyar szurkolók előtt ünnepeltette magát. Az sem volt elegáns, de semmiség volt ahhoz képest, ahogyan Sigurdsson tenyérbemászó gesztusokkal kiintegetett.

A nemes bosszú is eljött: amikor 2019-ben kilőtte a magyar válogatottat az Eb-re, a találkozón szintén eredményes Sigurdsson fájdalmas arcát is mutatta a kamera.

A bánatos Sigurdsson 1:18-nál.

Sigurdsson az Everton csapatkapitánya, s előszeretettel hord szivárványos csapatkapitányi karszalagot, és ő is rendre térdepel akár a Premier League találkozói, akár az izlandi válogatott meccsei előtt. Mindezek fényében különösen kínos a mostani letartóztatás kapcsán felmerült gyanú, hogy valóban róla van szó.

Mert amit a pályán látunk, legyen az sportszerűtlenség, vagy parádés teljesítmény, mégiscsak a labdarúgás része. A játék része. De amit a súlyos vádak takarhatnak, már korántsem az.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(Borítókép: Gylfi Sigurdsson a Chelsea elleni Premier League-találkozón, 2020. december 16-án. Fotók forrása: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.