időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Gréczy Zsolt letolt gatyája és a tokiói olimpia

Kiss Gergely
2021.08.11. 09:33 2021.08.11. 11:14
Gréczy Zsolt letolt gatyája és a tokiói olimpia

– Arra gondolok, mennyi áldozatot hoztam és hozott a családom is ezért a győzelemért. Tizenöt éve, kilencéves korom óta erre készülök, minden egyebet a kajakozás mögé rendeltem. Nem voltak barátaim, s bár nagyon szerettem volna tizenöt éves korom után, barátnőm sem. Sokat és tudatosan készültem – nyilatkozta a királyi szám, a K–1 1000 méter győztese. Kopasz Bálint olimpiai aranyérmet nyert, maga mögé utasította a világot, és dicsőséget szerzett Magyarországnak. Ez felejthetetlen élmény.

 

Tokióban összesen húsz érmet szereztek a magyar sportolók, ennél legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepeltek eredményesebben hazánkfiai. Azaz: eddig ez volt a legsikeresebb XXI. századi olimpia.

 

A Gyurcsány Ferenc hátsó felébe beleszédült Gréczy Zsolt szerint ez semmi. Szerinte rosszul szerepeltek a magyar olimpikonok Tokióban. Kopasz Bálint mindent alárendelt a célnak, mindenről lemondott, hogy olimpiai aranyérmet nyerjen. Gréczy Zsolt ellenben nem tett ilyet, ő csak letolta a gatyáját, és a nemi szervét mutogatta. Ezért nem jár aranyérem, sem dicsőség.

 

Gréczy Zsolt teljesítményére saját magán kívül senki nem büszke, de kiválóan mutatja a magyar baloldal szellemi színvonalát. Ezért nem lehet a dobogóra felállni, csak a szégyenpadra leülni. Az olimpiákon nem rendeznek gatyaletolós versenyszámot. De ha rendeznének, Gréczy Zsolt el sem indulhatott volna a megméretésen.

Borítókép: Gréczy Zsolt. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.