idezojelek

Karácsony és a napi nyolc óra munka

A fővárosban uralkodó lesújtó közállapotok épp elég tanúbizonyságát adták a főpolgármester lustaságának.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
2021. 08. 24. 17:54

Napi 16 órában nincs főpolgármestere Budapestnek. Erről maga Karácsony Gergely beszélt egy friss Facebook-videójában, amelyben arról értekezett, hogy bár már elindult a baloldali előválasztás, napi nyolc órában azért továbbra is ő a főpolgármester. Amellett, hogy irodában dolgozó vagy fizikai munkát végző átlagemberek is sokszor zokszó nélkül húznak rá egy-egy órát a nap végén, a Budapest mindennapi működéséért, milliárdos fejlesztésekért felelős vezetőtől ezek meglehetősen sokkoló kijelentések.

Képzeljük el, hogy mondjuk öt perccel elmúlt Karácsony főpolgármester úr – önmaga által kijelölt – napi penzuma, és az őket kereső projektvezetőkkel és egyéb szakemberekkel felszabadultan közli – mondjuk cukrászdában ülve –, hogy „ma már nem vagyok, keressétek az Erzsit, a Katát vagy az Ambrust” – már ha ők kegyeskednek dolgozni.

Felmerül a kérdés, hogy Karácsony milyen hosszú nyári, húsvéti és karácsonyi szüneteket állapít meg magának, és hogy „ráér-e” mondjuk a hosszú hétvégéken. Meglehet, hogy a szivárványkoalíció esetleges győzelme esetén – amire, valljuk be, az idő előrehaladtával egyre kisebb az esély – már csak részmunkaidőben szeretne dolgozni miniszterelnökként. Vagy éppenséggel ő lenne az első munkanélküli kormányfő, és felvenné az önmagának kiosztott alapjövedelmet. 

A fővárosban uralkodó lesújtó közállapotok – a hajléktalanok által gyakran vécének használt aluljárók, a megállókban ólálkodó drogosok és az agresszívan kéregető galerik, no meg az allergiások életét főleg augusztusban megkeserítő „méhlegelők” – már épp elég tanúbizonyságát adták Karácsony nemtörődöm lustaságának. Ám úgy tűnik, hogy az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-aspiránsa már a szavak és az imázs szintjén sem képes úgy tenni, mintha szemernyire is komolyan venné a főpolgármesterséget, és egyre szaporodó freudi elszólásaival árulja el magát, hogy valójában miről is ábrándozik. Belegondolni is rossz, hogy mit kezdene Mekk mester a kormányrúddal. 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.