idezojelek

Karácsonyék átadják a Rákos-patakot

A jelek szerint a kudarcaikból már megtanulták, hogy egy beruházást megvalósítani nem egyszerű, és immár olyasmit adnak át, ami nem tud elromlani.

Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

A baloldal olyan szintre fejlesztette a környezettudatosságát, amellyel az önkormányzati fejlesztésekben a naturalizmusnak korábban nem ismert formáit hívták életre. Így a Zuglói önkormányzat közleménye szerint hétvégén nemes egyszerűséggel magát a Rákos-patakot fogják átadni. 

– Meghívjuk önöket (…) a Rákos-patak ünnepélyes átadására – áll a kommünikében. Az eseményen ott lesz a XIV. kerületet vezető MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely is, akik a jelek szerint szép számú kudarcaikból már megtanulták, hogy egy beruházást megvalósítani nem olyan egyszerű dolog, és immár inkább olyasmit adnak át, ami nem tud elromlani. Bár a meghívó szerint a patak átadására szombaton délután 3 órakor kerül sor, az esemény köré egész napos programot szerveztek. Már reggel 10-kor indul a showműsor, amelynek egyik első eleme a meghívó szerint, hogy „Schirilla György testébresztő, (…) a jeges Duna átúszása helyett ezúttal a jéghideg Rákos-patakban mártózik meg”. 

Egyebek mellett fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl nevű zenekar is, ám a felsorolt programok nem töltik ki az időt este 6-ig, így lehet, hogy meglepetés attrakcióként Karácsonyék átugorják néhányszor a patakot, esetleg rendeznek vízipisztoly-csatát vagy vadkacsaetetést, de egy zsebpecabajnokság ötlete sem lenne karakteridegen a baloldali városvezetéstől.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.