időjárás °C Miklós 2021. December 6.
logo

Karácsonyék átadják a Rákos-patakot

Kárpáti András (MWH)
2021.11.19. 17:27 2021.11.19. 17:43
Karácsonyék átadják a Rákos-patakot

A baloldal olyan szintre fejlesztette a környezettudatosságát, amellyel az önkormányzati fejlesztésekben a naturalizmusnak korábban nem ismert formáit hívták életre. Így a Zuglói önkormányzat közleménye szerint hétvégén nemes egyszerűséggel magát a Rákos-patakot fogják átadni. 

– Meghívjuk önöket (…) a Rákos-patak ünnepélyes átadására – áll a kommünikében. Az eseményen ott lesz a XIV. kerületet vezető MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely is, akik a jelek szerint szép számú kudarcaikból már megtanulták, hogy egy beruházást megvalósítani nem olyan egyszerű dolog, és immár inkább olyasmit adnak át, ami nem tud elromlani. Bár a meghívó szerint a patak átadására szombaton délután 3 órakor kerül sor, az esemény köré egész napos programot szerveztek. Már reggel 10-kor indul a showműsor, amelynek egyik első eleme a meghívó szerint, hogy „Schirilla György testébresztő, (…) a jeges Duna átúszása helyett ezúttal a jéghideg Rákos-patakban mártózik meg”. 

Egyebek mellett fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl nevű zenekar is, ám a felsorolt programok nem töltik ki az időt este 6-ig, így lehet, hogy meglepetés attrakcióként Karácsonyék átugorják néhányszor a patakot, esetleg rendeznek vízipisztoly-csatát vagy vadkacsaetetést, de egy zsebpecabajnokság ötlete sem lenne karakteridegen a baloldali városvezetéstől.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!