idezojelek

Orbán hergel, de Cseh Katalin megnyugtatott minket

Fellélegezhetünk! De akkor mit is csinál pontosan Brüsszelben a Momentum Sisters?

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

Cseh Katalinnak a jelek szerint nem tetszett Orbán Viktor pénteki rádiós interjúja. a Momentum EP-képviselője főleg amiatt húzta fel magát, mert Orbán Viktor azt mondta, hogy Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi voksolásba, hiszen jelenleg Magyarország kiáll magáért az unióban.

"Brüsszelben, amikor előállnak a javaslataikkal, annyit akarnak hallani a magyaroktól is, hogy Jawohl!” – fogalmazott a miniszterelnök.

Erre érkezett Cseh Katalin Facebook-posztja, amelyben azt állította, hogy "Orbán hergel", majd mindenkit megnyugtatott: Brüsszel nem fog beavatkozni a választásokba.

Vajon mitől olyan biztos ebben?

Hát nem maga Cseh Katalin volt az, aki – a Momentum Sisters másik tagjával együtt – más sem csinál Brüsszelben, mint rikácsolva felszólítja az EU-t, az EP-t, magát az Európai Bizottság elnökét, hogy mikor járnak már el végre Magyarország ellen, mikor lépnek fel végre Orbán Viktor ellen?

Ha az ember csak úgy random belenéz egy EP-közvetítésbe, szinte borítékolható, hogy előbb-utóbb feltűnik vagy Cseh Katalin, vagy Donáth Anna, és az ismerős széles gesztusok közepette határozott fellépést követelnek Orbánnal és a Fidesszel szemben.

De mi higgyük el, hogy a jóságos Brüsszelnek esze ágában sincs beavatkoznia a magyar választásokba. Miért is tennék? Brüsszel jámbor, mint az Üdvhadsereg, csak semmi nyomásgyakorlás, csak semmi fenyegetőzés. Hiszen még Márki-Zay Péternek is megmondták semmi kifogásuk holmi Fleck-féle alkotmányos puccs ellen.

A Magyarország ellen indított ilyen-olyan eljárások persze nem jelentenek nyomásgyakorlást, a Sargentini-jelentés sem volt az. Most éppen jogállamisági-eljárás van napirenden, de ez is csak véletlen.

A lényeg: Cseh Katalin megmondta, Brüsszelnek esze ágában sincs beavatkozni a magyarországi választásokba.

És higgyük el neki.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE! 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.