idezojelek

Gyurcsány Ferenc, maga egy pocsék ember

A balos vezér magyar emberek életét áldozná fel.

Cikk kép: undefined

Egy egészen megdöbbentő, valóban teljesen szürreális Facebook-bejegyzéssel jelentkezett a baloldal vezetője 9 nappal a Választás 2022 előtt.

Ahogyan arról a Mediaworks–Hírcentrum által készített tudósítás is beszámolt, Gyurcsány Ferenc ezúttal odáig ment a háborús hangulatkeltésben, hogy feláldozná az egész magyar nemzetet az ukrajnai konfliktusban.

A baloldal vezére Zelenszkij ukrán elnöknek a magyar kormányfőhöz intézett provokatív követelése és Orbán Viktor erre adott elutasító válasza kapcsán fogalmazott úgy, hogy „Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-elnök ezúttal tehát úgy folytat háborús uszítást, hogy szerinte „pocsék ember, sz…r alak” minden magyar, aki nem hajlandó meghalni Ukrajnáért.

Túl azon, hogy a baloldali közös lista 9. helyén szereplő Gyurcsány ezzel a magyarok mintegy 98 százalékának akaratával megy szembe – ennyien akarják ugyanis azt, hogy hazánk maradjon ki ebből a háborúból –, érthetetlen, hogy mit is akar elérni. Emellett pedig aljas is, hiszen magyar emberek életével játszik, feláldozna mindannyiunkat egy értelmetlen háború oltárán.

Meglátásom szerint ez a magatartás akár büntetőjogi kategória is lehet.

Nekem erről Bibó István 66 évvel ezelőtt, az 1956. november 4-i szovjet inváziót követően tett nyilatkozatának ez a mondata jutott eszembe:

Fegyveres ellenállásra parancsot adni nincs módomban: egy napja kapcsolódtam be a kormány munkájába, a katonai helyzetről tájékoztatva nem vagyok, felelőtlenség volna tehát tőlem a magyar ifjúság drága vérével rendelkezni.

Pedig ekkor Magyarországot érte idegen, fegyveres támadás és nem egy másik országot, mint most Ukrajna esetében, ám egy felelős politikus, egy államférfi úgy beszél, úgy nyilatkozik egy ilyen szituációban, mint akkor Bibó István államminiszter, és nem úgy, ahogy most Gyurcsány Ferenc, a magyarországi létező baloldal vezére.

A különbség ugyanis a két ember között az, hogy előbbi egy igazi, jóérzésű hazafi, míg a másik egy gazember, vagy hogy Gyurcsány szavait idézzem: egy pocsék ember!

Ezt pedig lehet szépíteni, de felesleges, mert ez az igazság!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.