idezojelek

Hadházy, az utolsó szótag

A megviselt lódoktor, Hadházy Ákos már mindenhonnan kiviselte magát.

Cikk kép: undefined
2022. 05. 03. 10:46
Fotó: Mónus Márton

Van ez a megviselt lódoktor, Hadházy Ákos, aki már mindenhonnan kiviselte magát. Ez eléggé érthető, ha tudjuk, hogy rendszeres elfoglaltsága magánbeszélgetések rögzítése nagy titokban. Ez valami családi vonás lehet, kuzinja, a hozzá hasonlóan túlhevült Márki-Zay Péter is előszeretettel él ezzel az ávós trükkel.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lódoktor először a Fideszből volt kénytelen távozni, négy évvel ezelőtt az LMP-ben fogyott el a levegője, miután akkori párttársa, a kissé különc, de alapvetően kedvelhető szűrös gazdálkodó, Sallai Róbert Benedek sokak lelkesedésétől kísérve emberes pofonnal betakarta, mint Moszkvát a hó.

Hadházy ezután csatolmányával, Szél Bernadettel kettecskén futott ámokot többek között a közmédia épületében, amibe belefáradva a lódoktor hortyogva elszundított egy kereveten kiábrándítóan likas fuszeklijében. Máskor lóbetűkkel feliratozott névjegyét lóbálta a parlamentben, ami a politikusi narcizmuson megedződött szemlélő számára is szintlépés volt lefelé.

Legújabban a tengeren túl gyártott Momentum körül sündörgött operett-Raszputyinként, hatására az elektromos rollerrel zuhanyzó FeGyőr előbb bejelentette, hogy az amerikai franchise nem vesz részt az Országgyűlés alakuló ülésén, majd miután ez az álláspont fénysebességgel megváltozott (nyilván rászóltak a többiek: „hülye vagy, Bandi, ha nincs eskü, nincs fizetés”), az egzaltált Hadházy velük is szakított. Azért a Momentum-különítmény Gyurcsány csettintésére az Apró-villa frakciójával és a magát Párbeszédnek nevező dialógus- és párbajképtelen társulattal karöltve kivonult az ülésteremből, ami egyfelől nagyra fejlett prosztóság, másfelől maradhatnának odakint az idők végezetéig.

Hadházy ezalatt a kies baranyai faluban, Kisvaszaron lófrált zavarodottan, ott tett „alternatív esküt”, aminek pont annyi értelme volt, mint a lódoktor politikai létének: semmi. De talán egyvalamire mégiscsak jó volt: bizonyos szögből fényképezve a nyomorult feje igazságosan kitakarta a település nevének első két szótagját. Így kerülnek helyükre a dolgok.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél a baloldali pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapján (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.