időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Hadházy, az utolsó szótag

Ágoston Balázs
2022.05.03. 10:46 2022.05.03. 11:14
Hadházy, az utolsó szótag

Van ez a megviselt lódoktor, Hadházy Ákos, aki már mindenhonnan kiviselte magát. Ez eléggé érthető, ha tudjuk, hogy rendszeres elfoglaltsága magánbeszélgetések rögzítése nagy titokban. Ez valami családi vonás lehet, kuzinja, a hozzá hasonlóan túlhevült Márki-Zay Péter is előszeretettel él ezzel az ávós trükkel.

Momentum, ti egyszerűen siralmasak vagytok!

Nagyon kikapott az ellenzéki összefogás. Ez a bajuk. Ezt a pszichés károsodást vetítik ki most az alakuló ülésre, a parlamentre, és csinálnak magukból mártírt.

A lódoktor először a Fideszből volt kénytelen távozni, négy évvel ezelőtt az LMP-ben fogyott el a levegője, miután akkori párttársa, a kissé különc, de alapvetően kedvelhető szűrös gazdálkodó, Sallai Róbert Benedek sokak lelkesedésétől kísérve emberes pofonnal betakarta, mint Moszkvát a hó.

Hadházy ezután csatolmányával, Szél Bernadettel kettecskén futott ámokot többek között a közmédia épületében, amibe belefáradva a lódoktor hortyogva elszundított egy kereveten kiábrándítóan likas fuszeklijében. Máskor lóbetűkkel feliratozott névjegyét lóbálta a parlamentben, ami a politikusi narcizmuson megedződött szemlélő számára is szintlépés volt lefelé.

Legújabban a tengeren túl gyártott Momentum körül sündörgött operett-Raszputyinként, hatására az elektromos rollerrel zuhanyzó FeGyőr előbb bejelentette, hogy az amerikai franchise nem vesz részt az Országgyűlés alakuló ülésén, majd miután ez az álláspont fénysebességgel megváltozott (nyilván rászóltak a többiek: „hülye vagy, Bandi, ha nincs eskü, nincs fizetés”), az egzaltált Hadházy velük is szakított. Azért a Momentum-különítmény Gyurcsány csettintésére az Apró-villa frakciójával és a magát Párbeszédnek nevező dialógus- és párbajképtelen társulattal karöltve kivonult az ülésteremből, ami egyfelől nagyra fejlett prosztóság, másfelől maradhatnának odakint az idők végezetéig.

Hadházy ezalatt a kies baranyai faluban, Kisvaszaron lófrált zavarodottan, ott tett „alternatív esküt”, aminek pont annyi értelme volt, mint a lódoktor politikai létének: semmi. De talán egyvalamire mégiscsak jó volt: bizonyos szögből fényképezve a nyomorult feje igazságosan kitakarta a település nevének első két szótagját. Így kerülnek helyükre a dolgok.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél a baloldali pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapján (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.