idezojelek

Kálmán Olga szerint munka nélkül is jár neki a pénzünk

Illegitim az Országgyűlés – de azért leteszik az esküt, mert a pénz az istenük.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2022. 06. 27. 12:54
Fotó: Balogh Zoltán

Kálmán Olga föl van háborodva. Éppen ugyanúgy van fölháborodva, mint amikor néhány éve (még „független-objektív” tévés vallatótisztként) egyik vendége, Schiffer András nem volt hajlandó az ellenzéki nyájhoz csapódva bégetni valamilyen fölfújt műbalhé kapcsán. Kálmán akkor hosszú percekig hápogott, tajtékzott a stúdióban és még a szokásosnál is sűrűbben közbevágott. Úgy nézett Schifferre, mint egy anyagyilkosra. Éppen csak az asztalt nem borította rá. Hogyhogy Schiffer nem ugyanazt mondja, mint Gyurcsány és bandája? Hallatlan!

Azóta eltelt csöpp idő, s Kálmán Olga hivatalosan is elszegődött Gyurcsány hóna alá DK-frakciószóvivőnek. Persze, lényegében ugyanazt csinálja, amit előtte. A minap aztán Olga néni levelet kapott a házelnöktől, amin úgy kiakadt, mint egy román sezlonrugó. Kövér László tudniillik jelezte neki, hogy csökkenti a fizetését, amiért párttársaival együtt ellógott egy csomó parlamenti szavazást. Miért kapjon milliós fizetést, aki csak a parlamenti büfében öblöget, nem igaz? Ám Kálmán Olga mindezt nem így látja:

Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk. Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha „nem normális” ez a demokrácia, akkor minek tetszett elindulni a választáson? Egyáltalán hogyan juthatott be a parlamentbe, ha ez egy diktatúra? Hogyhogy nem tetszik még áristomban lenni a Szemkilövetővel együtt? És minek tette le az esküt? A közpénz azért jól jön, ugye? Melózni érte, szavazásokra bejárni, értelmes gondolatokkal előrukkolni, képviselni a választókat viszont büdös. Világos.

Sajnos, van egy rossz hírem: esküjük letételével máris „legitimálták” az új parlamentet, s ezáltal a parlament által megszavazott új kormányt is. Bizony. Duma ide, duma oda: Kálmánék legitimálták, sőt megerősítették a hatalmat.

Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát. Ez, a DK politikai véleménye nem tetszett Kövér Lászlónak, ezért saját kezűleg igazolta, hogy minden úgy van, ahogy mondjuk: 30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásunkról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntetett meg mindannyiunkat

– háborgott Kálmán. Alapszintű logikai készséggel összerakható: ha a kormány törvénytelen, akkor az Országgyűlés is az – Kálmán Olgával a fedélzetén. Akkor meg miért sír a fizetésért, ami nem is jár neki? Ha viszont a parlament legitim, akkor a kormány is. Ez ilyen egyszerű. 

Amúgy miért is lenne törvénytelen bármelyik? Azért mert néhány ávós lelkű, magyarellenes ügynök ezt állítja? És? Mi rá a bizonyíték? Hol vannak a jogi érvek? Sehol, persze. Hiszen csak azért tombolnak, mert április 3-án szájon kapta őket a menetrend szerinti, kétharmados népítélet. Nehéz kenyér a gyászmunka.

Amúgy ez a trükközés is gyönyörű! Azt írja: „politikai véleményük” miatt nem mentek be a munkahelyükre, aztán meg azt, hogy a frakcióvezetőjük igazolta a hiányzást. Hogy micsoda? Ilyen igazolási „ok” létezik? Nem értesz egyet másokkal, ezért lógsz a munkából? Megáll az ész! Ezek szerint mostantól a szülő is beírhatja az üzenő füzetbe: „Fiam azért lógott az elmúlt hetekben az iskolából, mert más a politikai véleménye, mint a tanárnőnek. A tanárnőt amúgy is illegitimnek tekintjük.”

Közben az Adatradar.hu föltárta: Kálmán Olga néni vagyona szűk tíz hónap alatt 48 millió forinttal gyarapodott úgy, hogy jövedelemnyilatkozata alapján „csupán” a havi egymilliós főtanácsadói apanázst kapta Karácsonyéktól. Hogy a többi millió honnan érkezett, nem tudni. Gondolom, nyert a lottón, vagy ilyesmi. Érdekes, nem? A ballibek imádnak demokráciáról meg elvekről szónokolni, ám amint a kis koszos pénzügyeikről van szó, torokra mennek. Illegitim az Országgyűlés – de azért leteszik az esküt, mert a pénz az istenük. Nem járnak be dolgozni, mert minek – de ha emiatt jogos pénzlevonással sújtják őket, visítanak. Elviselhetetlen alakok.

Borítókép: Kálmán Olga (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.