Amikor a drog- és korrupciós botrányba keveredett politikus kárörvend a drog- és szexbotrányba keveredett politikuson

Az megfizethetetlen.

2020. 12. 04. 14:32
null
Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója, korábbi önkormányzati képviselő. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December másodikán, szerdán Kránitz Krisztiánnak (MSZP), a kispesti vagyonkezelő igazgatójának Facebook-oldala fokozott aktivitást kezdett mutatni. A politikus posztolgatott, kommentelt, megosztott – többek között egy, a Gazdálkodj okosan társasból ismerős Szerencsekártyát, rajta a felirattal, hogy hát, khm, a 26-os mezőre kell lépni, ahol meg lehet „vásárolni a meneküléshez szükséges ereszcsatornát”. Volt megosztás a Diétás Magyar Múzsa moralizálásáról, voltak Müller Cecília-mémek ereszcsatornás változatban, satöbbi, satöbbi.

Na már most ez azért érdekes, mert a drog- és korrupciós botrányba keveredett politikus kárörvendett a drog- és szexbotrányba keveredett politikuson. Na, szerintem ebből kellene mémet csinálni.

Idézzük fel Kránitz úr kalandjait a közelmúltból.

– Bementek a vécére, és ott szívtak.

– Ki, a Krinyóék?!

– Igen.

Az ominózus párbeszéd Lackner Csaba és beszélgetőtársai között zajlott le. Az MSZP-ből azóta kirúgott Lackner Csaba évtizedes cimborája Kránitz Krisztiánnak, közös munka, közös nyaralás, közös bulik, és még ki tudja mi. Lackner arról beszélt a Magyar Nemzet és a Hír TV által nyilvánosságra hozott kispesti hangfelvételeken, hogy Kránitz Krisztián drogozik. Meg arra is utalt, hogy erről Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester is tud. Különösebben eddig kommentálták az érintettek mindezt, gondolom tudomásul vették.

– A kerületi tagság úgy volt vele, mindenki tudja, hogy rengeteg pénzt rakott zsebre – hangzik el Kránitzcal kapcsolatban a hangfelvételeken, ahol a beszélgető felek arról tárgyalnak, hogy a vagyonkezelő igazgatója, egyben korábbi önkormányzati képviselő miért nem indulhatott a választáson 2019 őszén.

De mennyi is az annyi? Kránitz Krisztián valószínűleg világrekorder az egy vagyonnyilatkozatra jutó botrányok számában. Előbb kiderítettük, hogy van egy eltitkolt háza a spanyol tengerparton, majd egy több mint húszmilliós, készpénzben nyújtott kölcsönt felejtett ki a dokumentumokból. Lackner szerint Kránitz Krisztián az édesanyja és más rokonok nevére vásárol lakásokat a „zsebre rakott pénzből”, amit a képviselő 200-250 millióra saccolt. Az egyik, Kránitz mamája nevén levő lakást meg is találtuk a kispesti Kossuth Lajos utcában, ahol egy arab befektetői kör jutott önkormányzati telekhez, majd épített fel társasházat rajta...

Nemrég az is kiderült, hogy Kránitz Krisztián barátnője, B. V. 2017 óta bérelt egy lakást az önkormányzattól. A felújított ingatlanban senki sem lakott 2017 és 2020 között, miközben körülbelül ötven rászoruló család vár önkormányzati lakásra a kerületben. A lakást kedvezményes, 600 forint / négyzetméter áron bérelte a hölgy. Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz–KDNP képviselőjének nem hivatalos értesülése szerint az önkormányzat többször is felszólította Kránitzékat, hogy adják vissza a lakást, mivel nem használják, ám csak 2020 elején bontották fel a szerződést. A lakásban azóta sem lakik senki.

Hogyan lehet, hogy Kránitz nem engedelmeskedik Gajdának, a főnökének, miközben dupla fizetést harcolt ki magának és várhatóan továbbra is vezető pozícióban maradhat a kispesti önkormányzatnál számos botránya ellenére? Lackner Csaba felfedi az egyik lehetséges választ. Kránitz egy alkalommal a barátnőjét is elvitte síelni Gajdáékkal. „Kránitz barátnője annyira bekattant a harmadik napon, minden szir-sz*rtól”, hogy leköpte Somogyi Lászlót [Lackner elmondása szerint az egyik vállalkozó stróman – szerk.], és azt mondta neki, hogy „te is csak azért élsz még, azért van pénzed, mert a Krinyó neked pénzt ad”. Gajda Péternek és Lackner Csabának a síelésen ezen veszekedés alkalmával azt mondta B. V.: „azért vagytok még életben, mert rólatok nem beszélek, nem dalolászok”. Lackner egyik beszélgetőpartnere azt mondta erre, hogy a nőt „el kellett volna ásni Ausztriában” amiért megfenyegette a „képviselőtársakat”. A beszélgetés ide kattintva meghallgatható.

Szóval Szájeren kárörvend Mr. Negyven Százalék. Vajon fog-e így kárörvendeni, amikor a 2022-es baloldali választási gyűléseken az egyik oldalon Szájer Józsefes, ereszcsatornás molinók és táblák lesznek, a jobboldali rendezvényeken pedig az ő arca lesz molinókon némi porcukorral és jelentős mennyiségű készpénzzel körítve? Szerintem nem, de majd meglátjuk.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.