Apátia miatt lett antiszemita

Ezek tényleg hülyének nézik a választóikat.

2020. 08. 22. 14:30
BÍRÓ László; MAGYAR Zoltán
A jobbikos politikus az antiszemita kijelentéseivel vált országosan ismertté Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az apátia állapotát mindannyian megtapasztaljuk életünk során. Szomorúság, kiábrándultság, vagy talán éppen az érzelmek és érdeklődés hiányának vákuuma tölti ki ilyenkor bensőnket. A „semmi nem érdekes” állapota ez, az értékek elértéktelenedése. Célnélküliség, érzéketlenség.

Az apátiának számos következménye lehet. Az egyén elidegenedhet a társadalomtól. Esetleg olyan kedélyfokozókat is igénybe vehet, mint az alkohol vagy a különböző drogok. Az apátia előrevetítheti a skizofrénia vagy a demencia kialakulását. De az akut antiszemitizmus kialakulása viszonylag ritka tünetnek számít.

„Nem feltétlenül a zsidó vendégekkel volt nekem problémám, az a kialakult helyzet, amit a 2018-as választások után én átéltem, az valójában egy elég mély apátiába taszított és én úgy érzem, hogy ennek volt a következménye az, hogy egy ilyen bejegyzést tettem” – nyilatkozta Bíró László borsodi jobbikos országgyűlési-képviselőjelölt az RTL Klubnak, arról, hogy „judapestről” és „tetűcsúszdásokról” értekezett.

 

 

Az RTL híradójában elhangzott: „Az apátia és a zsidó származásra tett megjegyzések közötti összefüggésre nem kaptunk bővebb magyarázatot.”

Hát persze, hogy nem kaptak, hiszen ez egy marhaság. Ilyen a világon nincs. De szerencsére Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-helyettese elkezdte mosdatni a „tetűcsúszdásokról” (a pajeszre tett antiszemita utalás – szerk.) értekező politikust.

– Első lépésnek nagyon jó volt amit mondott, egy őszinte bocsánatkérést hallottunk – összegzett Kerpel-Fronius.

Mi következik mindebből? Ezek tényleg hülyének nézik a saját választóikat.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.