Gerillaakciókkal faragják egymást a liberális portálok

Liberális iszapbirkózás: a 444.hu az új Indexet szívatja, a 24.hu pedig a 168 Órát.

2020. 09. 04. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index.hu körüli kálvária szintet lépett, most egy gerillaakció borzolja a kedélyeket. A 444.hu arról számolt be, hogy ha valaki rákattint a szekunderszegyen.hu linkre, akkor az Index.hu címoldalán találja magát. „De mi ez az egész? Kinek jut eszébe ilyesmi és miért? Nem sokkal azután, hogy valaki megmutatta nekem a fenti online viccet, már meg is tudtam kérdezni az illetékest, ugyanis akkor már a domain bejegyeztetőjével cseteltem” – írja az esetről szóló cikkében Szily László, aki teljesen véletlenül azonnal ráakadt a gerillaakció végrehajtójára.

A 33 éves D. tettét úgy magyarázta, hogy máris kiábrándult az új Indexből. – Mint sokan, én is az Indexen indítottam a reggeleimet, és bár tudtam, hogy ez már nem az, tegnap reggel is megnyitottam. Valahol egy kicsit reméltem, hogy legalább megpróbálnak úgy csinálni az új tulajdonosok, mintha meg akarnának valamit őrizni abból, amit az Index hosszú évek alatt felépített. Tévedtem – írta. D. egy rövidhíren akadt ki, az Index Mindeközben rovata ugyanis szemlézte Tibi atya írását, amely A tüntető színészek öt arcpirító hazugsága címet viseli és nem éppen támogatólag szól az SZFE körüli ügyek kapcsán.

Több mint figyelemre méltó, hogy a 444.hu kiemelten foglalkozott az esettel, amelynek kapcsán véletlenül pont ráakadtak vagy pont bejelentkezett a gerillaakció végrehajtója. Korábban Bodoky Tamás, a kormánypártisággal aligha vádolható Átlátszó.hu főszerkesztője mondta, hogy a 444.hu, a HVG vagy a 24.hu is fűtötték az Index körüli konfliktust, „mert üzletileg ők jól járnak, ha az Index bedől vagy hátrébb sorolódik”. – Azt gondolom, hogy érdekeltek az Index bedőlésében és hogy nagyon visszafogottan kellene vagy kellett volna foglalkozniuk ezzel a témával – értékelt a főszerkesztő.

Az Index átalakítási tervét először a 24.hu szellőztette meg, amely nagyon jól járt a konfliktussal: jelenleg az élre ugrott a látogatottsági versenyben. Úgy tűnik, hogy a portál megtanulta a receptet, ugyanis csütörtökön már hosszan foglalkoztak a 168 Óra szerkesztőségében történt eseményekkel is. Mint ismert, a hetilap főszerkesztőjét, Rózsa Pétert különös körülmények között menesztették a laptól, egy Orbán Viktor családjáról készült fotó miatt kellett távoznia. A képen a miniszterelnök kiskorú gyermeke is látható volt, amellyel kapcsolatban Rózsa munkáltatója úgy fogalmazott lapunknak, hogy „gyerekek szerepelnek egy olyan kontextusban, amelyben semmi keresnivalójuk. Nekem ez egy vörös vonal”. Az eset kapcsán a Magyar Nemzet megszólaltatta az eltávolított főszerkesztőt. Rózsa Péter bizonyára feldúlt volt a történtek miatt, ám ennek ellenére is kiemelte, hogy akár a munkatársai nevében is mondhatja, a politika nem avatkozott bele a lap tartalmába.

Ehhez képest a 24.hu-n megjelent hosszú cikkben már ezt pedzegették. Rejtélyes forrásokra hivatkozva azt írják, hogy „annyi hozzájuk is eljutott”, hogy a vezérigazgató, Milkovics Pál „tartalmi kérdésekben is artikulálja véleményét”, majd ezekre az állítólagos cselekményekre példát is hoznak „különböző forrásokra” hivatkozva.

Bár nem zárható ki, hogy a két esetben a véletlenek összjátéka alakította ilyenné az összképet, de az biztos, hogy a 444-nek és a 24-nek is érdekében áll a versenytársak lejáratása. Valószínűleg sosem derül ki, hogy irányított gerillaakciókról van-e szó, de az segíthet az események megítélésében, ha folytatódnak a támadások. Nekünk eközben nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni a liberális iszapbirkózást.

Lábjegyzet:

Tetves nagy vitába keveredett az Index.hu

Érkező Indexesek Facebook-oldal

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.