Zsidózni csak haszonnal érdemes!

Gyurcsányék a politikai és az emberi minőség megítélésének vizsgáján már réges-régen megbuktak.

Franka Tibor
2020. 10. 08. 9:14
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. június 19. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólalás közben a jövõ évi költségvetés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Múlt és Jövő zsidó kulturális folyóirat főszerkesztője, Kőbányai János írt egy hosszú, elemző cikket arról, hogy szerinte miért nem szabad a “judapestező”, antiszemita Bíró László, Jobbikos jelölt mögé beállni a vasárnapi szerencsi időközi országgyűlési választáson.

Ilyen áron – mármint Bíró támogatása árán – nem kell a kétharmad megszüntetése! – írja véleménycikkében. Még akkor sem, ha ősidőktől fogva tudjuk, a politika nem erkölcsi olimpia, de mégis kellene, hogy legyen egy határ, amelynek az áttörése nyilvánosan beszennyezné az “elkövetőket”. Kőbányai tehát nem kevesebbet állít, mint azt, hogy ha Bíró vállalhatatlan, akkor a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Jobbik, a Momentum, a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd is vállalhatatlanok, mert mégis ragaszkodnak hozzá.

Jól megírta, aztán hóna alá csapta és bekopogott az ellenzéki kulturális erőtér egyik zászlóshajójának kapitányhoz, a HVG szerkesztőségébe, de láss csodát, mert első eset, de irományát azzal utasították vissza, hogy nem kérik, már foglalkoztak ezzel a témával. Hasonlóan szokatlan fogadtatásban volt része az Élet és Irodalom fellegvárában, ahol még azt is hozzátették, különben sem mond semmi újat a szerencsi időközi választásról, akkor meg minek.

Ugyancsak elutasításra talált a Válasz-Online és a Telex liberális vezérkaránál is, de az igazán lesújtó ítéletet az antiszemitizmus elleni küzdelméről is híres Népszavánál olvasták a fejére: „A dolgozatot egyöntetűen rossznak tartjuk, terjengős, tele van ellentmondásokkal [...] Nincs szándékunkban közölni.”

Ilyen se történt még soha! És most sem történt volna – teszem hozzá én –, ha Bíró Lászlót, aki antiszemita, törtető, agresszív stb. – a Fidesz és nem Gyurcsányék támogatnák. Akkor bizony már jó eséllyel a tengerentúli liberális sajtó is arról cikkezne, hogy a nacionalista, korrupt, unióellenes Fidesz egy vállalhatatlan antiszemitát indít a szerencsi választáson. Skandallum!

Most azonban skandallum helyett kuss van! Az ellenzéki kulturális erőtér és az ő sajtója összezárt, mondván: Csend legyen! Bíró a mi antiszemitánk! Tőle várják ugyanis a balliberális összeborulás szerencséjét Szerencsen. Az a politikai csoportosulás, amely annyira hataloméhes, annyira vak és kisszerű, hogy talán még egy auschwitzi lágerőrt is elindított volna, ha tőle remélhetne egy kétharmadot érő kiadós vasárnapi sóletet.

Gyurcsányék a politikai és az emberi minőség megítélésének vizsgáján, ha létezik ilyen egyáltalán, már réges-régen megbuktak. Egy barátomat juttatják eszembe, aki egy italos estén felhívott Krisztina körúti lakásába még az 1980-as évek elején. Nem voltunk már szomjasak, amikor azt mondta G. András, akivel akkor a Magyar Hírlapnál voltunk fiatal gyakornokok: „Enni kellene valamit, az felszívja az alkoholt, de csak lókolbász van itthon, mert én zsidó vagyok.” Idáig ezt miért nem mondtad, kérdeztem tőle, miközben jókorát haraptam a lókolbászból, pedig effélét addig nem is ettem.

Azért nem mondtam, mert zsidózni csak akkor érdemes, ha haszonnal jár – mondta kesernyés vigyorral.

Gyurcsányéknak most nem érdemes! Marad a lókolbász, meg a kétharmad.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.