Fogadófalatunk jó ízű, szaftos kacsa- és csirke rillette volt, ízre-állagra egyaránt kitűnő házi kenyérrel. Ezt a séfüdvözlet követte: esztétikus pohárkában szűrt paradicsomlé, benne kézműves kecskesajt-kocka, koktélparadicsom-cikk, mellette kenyérkockán jó ízű, koncentrált paradicsomlekvár. Látványra is megnyerő, remek kezdés. Rendeltünk kovászolt bablevest, tárkonnyal, érlelt kacsamell-sonkával, ötletes, izgalmas, kellemesen savanykás hideg levest kaptunk. Ízlett benne a roppanós zöldbabbetét és a házi jellegű kiváló kacsasonka. A borjúhúsos házi tészta, rókagombával és pesztóval jó ízű, jó állagú, szépen tálalt főétel volt. Az „Alternatív” brassói a legjobb hústányérok egyike, amivel az elmúlt negyed évszázadban találkoztam. A sertésszűz tökéletes, belül rosé, kívül szépen pirult, fűszerezése eltalált, kitűnő a pirított krumpli-köret is. A fogásnak a marinált hagymák és zöldparadicsom, továbbá a konfitált fokhagyma s végül a kiváló pecsenyemártás külön izgalmat adtak. Ritka, hogy egy ételt ugyanott kétszer is megrendeljek, de ennek nem tudtam ellenállni.