Óbudán, a Katonavárosi Amfiteátrum tőszomszédságában egy igen remek gasztroháromszög alakult ki. Egyik csúcsa a Selection.hu borbár, ahol 1500 forintos dugópénz mellett bármelyik bort le lehet emelni a polcról és meginni a hangulatos teraszon vagy a több száz borral dekorált beltérben, sajt- vagy sonkatál mellett, már persze, ha mást innánk, mint az épp decire is kimért kb. húsz tétel. A másik a tőle nem messze fekvő Pastrami, amiről a 2009-es nyitás után lehetett hallani-olvasni, de az utóbbi években már nem, olyannyira, hogy őszintén szólva azt hittem, hogy bezárt. Hasonló a helyzet Pastramival szemben 2015-ben alapított a Stelázsival, ahova a megnyitás után egyszer beültünk borozni, de a konyhát mindeddig nem próbáltuk ki, pedig bekerültek a Magyar Konyha 2019/20-as „Budapest Top10” kalauzába.
Ajánló
Maximalizmus minden téren – a brassói One Soul étterem
Brassó legújabb, idén februárban nyitott kulináris műhelye, a One Soul.