E rovatban gyakran szóba került a „Pacalemberek” elnevezésű Facebook csoport, mely úgy is felfogható, mint a pacalételeket, legfőképpen persze pacalpörköltet kínáló éttermek kiapadhatatlannak tűnő tippgyűjteménye. Hébe-hóba kialakulnak szakmai viták, felkerül néhány komolyabb szakszöveg, de a bejegyzések zöme vagy saját készítésű pörköltekről vagy pacallelőhelyekről szól. Ha nincs ez a csoport, vélhetően soha nem jutok el az egyik legjobb pacalozóba, Szegediékhez, Helvéciára.
Örömmel vettem hírét, hogy a tulajdonos, Szegedi Krisztián éttermet nyitott Kecskeméten, a büfét pedig átadta a korábban az Aero hotelben szakácsként dolgozó Szőke Zoltánnak, aki megőrzi a profilt, a pacal is marad a választékban. Az étteremnyitásról a helyi sajtó is beszámolt, mondanom sem kell, hogy hozzám a hír az említett csoporton keresztül jutott el.
Első adandó alkalommal betértünk a belváros szélén található, meghitt, hangulatos családi étterembe.

A piros-fehér kockás terítővel borított asztalokon élő virág, a dekorációban régi használati tárgyak szép elrendezésben, több századfordulós konyhai mérleg, a pulton két élő virágcsokor között teli borosüvegek sorakoznak. Jól megválasztott halk háttérzene szól.
Hagyományos magyar konyhát visznek, könnyen hozzáférhető alapalapanyagokból: csirkemell és -comb, sertéskaraj, -csülök, -tarja, -szűz és -máj, marhalábszár és -pacal, kacsazúza. Mindebből korrekt, nem eltúlzott választékot állítottak össze, elkerülve azt a csapdát, amibe sokan beleesnek és tucatnyi fogást készítenek a rántott-töltött húsok töltelékét variálva.
Szerepel a választékban az általunk rendelt ételeken kívül többek között füstölt csülkös bableves, alföldi gulyásleves, rántott camembert és trappista sajt, brassói aprópecsenye, rántott sertésmáj majonézes burgonyasalátával, cigánypecsenye, szűzérmék grillezve kakukkfüves erdei gombamártással, juhtúrós sztrapacskával, ropogós sült hagymával, háromféle pörkölt, gesztenyepüré és palacsinta.
A habzókat is beleértve, tizenhat bort kínálnak a magyar élvonalból a Bortársaság válogatásában, ezek többségét decire is kimérik. Dreher Goldot és Pilsner Urquellt tartanak csapon, további hat tételt palackban a Heineken, valamint az Asahi portfólióból. A szokásos töményitalok mellett hatféle kecskeméti Mihócsa pálinkát is ihatunk.