Erdei Zsolt szerint tíz év múlva jön az új Erdei

A honi bokszlegenda utolsó meccsét követő felszabadult hangulatú interjújában kizárta a folytatás lehetőségét.

Deák Zsigmond
2014. 03. 09. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hány százalék esélyt ad arra, hogy visszavágót vív a profi veretlenségét elvevő Gyenyisz Gracsevvel?

– Nullát. Majd pont Gracsevvel De mással sem. A meccs előtt eldöntöttem, hogy abbahagyom, s ezen nem változtatok. Sokan azt gondolták, hogy ha most nyerek, akkor folytatom, de én nem ettől tettem függővé, mert tudtam, hogy nyerek. Éppen ezért szokásommal ellentétben nem is izgultam. Bementem a ringbe, próbáltam játszani, jól érezni magamat. Sikerült. Bár Fritz (Sdunek mester, Erdei edzője – a szerk.) szerette volna, ha kiütéssel győzök, s ezért mondta, hogy indítsam mélyebbről az ütéseimet. Ám én inkább nem erőltettem, mert az ellenfelem fejjel jött előre, nem akartam kockáztatni, csak biztos, vitathatatlan sikert aratni.

Fritz Sdunek mit mondott a meccs előtt és után?

– Előtte azt, hogy jól dolgoztam a felkészülés során, s biztos lehetek magamban, utána meg egyszerűen összeölelkeztünk, azt mondtuk, hogy szeretjük egymást, és sírtunk, mint a kisgyerekek.

Korábban mindig úgy fogalmazott, hogy magában húzott egy vonalat, amikor abba akarja hagyni, de mintha az utóbbi időben elhalványodott volna ez a vonal.

– Most már nem. Mindjárt negyvenéves leszek, bár bizonyítottam, hogy jó formában vagyok, de azért érzem a kort, most is fáj sok mindenem, például a kezem. Pedig nem is ütöttem nagyokat. Elég volt, s amúgy is maradok a sportágban, ott a Madárfészek akadémia, az Erdei Zsolt Sportegyesület, legközelebb már én ülök Bedák Zsolti ringsarkában.

Elégedett azzal, amit elért? Nincs hiányérzete például azért, hogy nem valósult meg az amerikai álma?

– Egyáltalán nincs, hálás vagyok Istennek, a sorsnak, hogy ebből az Európa közepén eldugott kis országból idáig juthattam a Kovács Pisti vágta ösvényt végigjárva. Jó, persze volt hozzá alaptehetségem, gyorsaságom, szorgalmam, taktikai tudásom, de alapvetően az a lényeg, hogy imádok bunyózni, szerelmes vagyok ebbe a sportágba. Ráadásként megadatott, hogy ilyen csodálatos közönség előtt, hazai környezetben búcsúzhattam. Ugyan miért lennék elégedetlen?

Az önök nagy generációjából már alig maradtak. Mit gondol, mikor jön az új Erdei?

– Azért ne feledkezzünk meg Bedák Zsoltról vagy Kovács Attiláról, kiváló bokszolók ők is, és még csinálják, előbbinek például a súlycsoportjához képest sokkal nagyobb az ütőereje, mint nekem. Ahogy most látom, akadnak tehetségek, körülbelül tíz év múlva feltűnhet egy új Erdei.

S a réginek nem lesz a következő napokban, hetekben hiányérzete?

– Most még nincs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.