Gyászol a Real Madrid, elhunyt Alfredo Di Stéfano

Puskás Ferenccel éveken át a futballvilág egyik legveszélyesebb csatárkettősét alkották.

TK
2014. 07. 07. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin születésű, kétszeres aranylabdás csatár egy nappal születésnapját követően szombaton került kórházba, miután szívinfarktust kapott. Di Stéfano áprilisban hasonló okból szorult kezelésre, s volt már baja a szívével 2005 decemberében is, akkor szívritmus-szabályozót kapott.

Alfredo Di Stéfano 15 évesen írta alá első profi szerződését a River Plate-nél, két évvel később pedig bemutatkozott a felnőttek között is, két bajnoki címet nyert a Buenos Aires-i csapattal, majd a válogatottal a Copa Américán is diadalmaskodott. Később a kolumbiai „kalózligában” – amelyben hatalmas pénzek mozogtak – szereplő Millonarios csapatához szerződött, amellyel 1952-ben, a Real Madrid fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett tornáján játszott. Itt figyelt fel rá a madridi klub, ugyanakkor az ősi rivális FC Barcelona is kinézte magának. Egy sportdöntőbíróság ítélete alapján a két klubnak „osztoznia” kellett volna a futballistán, végül azonban a katalánok elálltak ettől.

Játékos-pályafutásának legsikeresebb korszakát 1953 és 1964 között élte, amikor a Real Madrid színeiben 510 mérkőzésen 418 gólt szerzett. Puskás Ferenccel éveken át a futballvilág egyik legveszélyesebb csatárkettősét alkották. A spanyol válogatottban 31 meccsen 23-szor volt eredményes.

Alfredo Di Stéfanót a totális futball egyik első képviselőjeként emlegették, ugyanis a támadásból és védekezésből egyformán rendkívül hatékonyan vette ki a részét. Pelé, a brazilok háromszoros világbajnoka szerint ő volt minden idők legjobb játékosa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.