Népünnepély a Mercedesnél, elfékezett bemutatkozás

Az európai lapok Rosberg hibáját és Hamilton magabiztos sikerét emelték ki az orosz futam után.

WL
2014. 10. 13. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia:

Daily Telegraph:
„Bár a rajtnál elkövetett hiba és az első kör után az egész mezőnyt megelőzte és bejött másodiknak, Rosbergnek ismét nőtt a hátránya az összetettben Hamiltonnal szemben. A 2008-ban világbajnok brit – aki nyert Szocsiban – pszichikai szempontból fölényben van.”

Daily Mail:
„Hamilton a Szocsiban aratott sikerrel utolérte Nigel Mansellt a futamgyőzelmek számát tekintve. Még egy diadal, és Hamilton lesz a Forma–1 történetének legsikeresebb brit pilótája. Az előnye 17 pontra nőtt, de ennek szinte semmi jelentősége sincs, mivel a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon – nevetséges módon – dupla pontokért versenyeznek majd.”

Németország:

Berliner Morgenpost:
„Sétakocsikázás Putyinnál. Rosberg hibája ellenére a Mercedes megnyerte a konstruktőrök pontversenyét a most bemutatkozó szocsi pályán.”

Bild:
„Putyin vigyázzba állította a Forma–1-et. Erre a sorozat 64 éves történetében még nem volt példa. A rajt előtt mind a 21 pilótának vigyázzban állva kellett meghallgatnia az orosz himnuszt a célegyenesben.”

Frankfurter Rundschau:
„A Forma–1 oroszországi bemutatkozásán Nico Rosberg a nagyszerű felzárkózása ellenére újabb fájdalmas vereséget szenvedett csapattársától, Hamiltontól, s egyre távolabb kerül a vb-címtől.”

Hamburger Abendblatt:
„Hamilton Putyin oldalán ünnepelt. A brit csapattársa, Nico Rosberg előtt győzött Szocsiban, s a Mercedes bebiztosította konstruktőri vb-címét.”

Tagesspiegel:
„Elfékezett bemutatkozás. A Forma–1 Szocsiban is a Jules Bianchi szuzukai balesete okozta sokk alatt versenyzett. Nico Rosberg újabb melléfogásának köszönhetően Lewis Hamilton nyerte az F1 történetének első orosz GP-jét, s növelte az előnyét összetettben.”

Oroszország:

Rosszijszkaja Gazeta:
„Sportszakmai szempontból Lewis Hamilton diadalmaskodott Oroszország történetének első Forma–1-es nagydíján. A versenynek azonban sok más győztese is volt: mindenekelőtt a vendéglátóknak volt hatalmas siker az F1-es hétvége.”

Kommerszant:
„A verseny valóban történelmi volt Oroszország számára. Az olimpia Szocsi előtt járt már Moszkvában is, a Forma–1 mezőnye azonban először szerepelt nálunk.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
„Népünnepély a Mercedesnél. Rosberg hibázott, Hamilton magabiztosan nyert. A konstruktőri világbajnoki cím Németországba került.”

Corriere dello Sport:
„Mercedes, az új csillag. Először szerzett vb-címet egy német istálló. Rosberg hibázott, Hamilton 17 pont előnyre tett szert.”

Tuttosport:
„A Mercedes most »mindenek felett« áll. Hamilton hozta azt a 25 pontot, amelyre még szükség volt a konstruktőri bajnoki címhez.”

Spanyolország:

El País:
„Vlagyimir Putyin évek óta küzdött egy Forma–1-es versenyért. Ahogy végre megkapta, mindenkit sokkal jobban foglalkoztattak a súlyos balesete után kórházban fekvő Jules Bianchival kapcsolatos hírek, mint a szocsi pályán történtek.”

El Periódico:
„Hamilton rendkívül könnyedén nyert.”

As:
„Hamilton komplikációmentes sikere.”

Franciaország:

Libération:
„Ezzel a kettős győzelemmel az első Hamilton és a mögötte második Rosberg már bebiztosította munkaadójának a legfontosabbat: a konstruktőri vb-címet nem lehet elvenni a Mercedestől.”

Le Figaro:
„Jules Bianchi árnyéka lebegett a Forma–1 felett Szocsiban. Az Orosz Nagydíj alatt mindenki a szuzukai balesete nyomán még mindig életveszélyes állapotban lévő francia pilótára gondolt.”

Ausztria:

Kronen Zeitung:
„Érzelemáradat a Mercedes garázsában. »Az első vb-cím« elnevezésű küldetést Lewis Hamilton és Nico Rosberg idei kilencedik kettős győzelme révén teljesítette a stuttgarti istálló.”

Österreich:
„Kettős győzelemmel nyerte Niki Lauda és csapata a vb-címet.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:
„Folytatódott Hamilton sikersorozata. A brit pilóta bebiztosította a Mercedes első konstruktőri vb-címét Oroszországban.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.