Lecsúszott a döntőről az OSC

Még öt forduló hátravan a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből, és semmi sem dőlt el. Papíron semmiképpen, de érdemben sem.

Ch. Gáll András
2019. 02. 28. 15:45
HOSNYÁNSZKY Norbert
Horsnyánszky Norbert (balra) elvétette a labdát, de az igazi pofont az egriek kapták Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még öt forduló hátravan a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből, és semmi sem dőlt el. Papíron semmiképpen, de érdemben sem. Kezdjük rendhagyó módon a B csoporttal, ahonnan nem az első négy, hanem csak az első három jut be a június 6. és 8. között Hannoverben esedékes Final Eightbe. Hogyan? Úgy, hogy a tökutolsó Was­po 98 Hannover – amelyet a hatgólos Prlainovics vezérletével éppen tegnap páholt el idegenben 13-9-re a Szolnok, egyetlen balkezese, Zalánki nélkül – mindenképpen finalista, és így a negyedik helyezett lecsúszik a nyolcas döntőről. Csak nehogy a Szolnok legyen az… Jelenleg ugyanis Zsivko Gocics edző legénysége és a görög Olympiakosz (a címvédő) egyaránt 15 ponttal áll a 3-4. helyen, s egyiküknek búcsúznia kell. Sok minden múlik kettejük jövő heti, pireuszi összecsapásán.

Horsnyánszky Norbert (balra) elvétette a labdát, de az igazi pofont az egriek kapták

Az A csoportban a Szuperkupa-győztes FTC-Telekom lapzárta után fogadta a sereghajtó, nullapontos Crvena Zvezdát, senki sem kételkedett a néplige­tiek győzelmében, míg a ZF-Eger a világ talán legerősebb csapatát, a Ratko Rudics által dirigált Pro Reccót látta vendégül, és a papírformának megfelelően 16-7-re ki is kapott. Innen valószínűleg éppen az Eger rovására fog továbbjutni a Fradi.

Eközben az A-Híd OSC-Újbuda nem jutott be az Európa-kupa döntőjébe, miután az idegenbeli 11-10-es vereség után a Nyéki Imre Uszodában is alulmaradt 13-12-re úgy, hogy már 8-3-ra vezetett a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen. És akkor jött a meccs végéig tartó nagyon hosszú rövidzárlat…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.