Most már kedvükre erősíthetnek

Kedden birtokba vették az úszók a Duna Aréna második erősítő termét. A pazarul felszerelt helyiség tervezését Wladár Sándor, a szövetség elnöke saját zsebből fedezte.

Ch. Gáll András
2019. 02. 13. 18:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Duna Aréna második erősítő terme, amelyet saját időbeosztásuknak megfelelően használhatnak a magyar úszóválogatott itt edző tagjai. Szerdától két tornaterem áll a versenyzők rendelkezésére, így a sportolóknak nem szükséges egymáshoz igazítaniuk a szárazföldi edzéseiket.

„Mivel nem volt mindenkinek megfelelő és elegendő eszköztár, illetve elősegítendő azt, hogy mindenki a saját időbeosztása szerint készülhessen, létrehoztunk egy második tornatermet is a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével” – mondta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, aki hozzátette, manapság már nem lehet eredményeket elérni a sportágban a megfelelő szárazföldi edzések nélkül „Az én időmhöz képest fényévnyi a különbség a szárazedzés-módszerek és a versenyzők által használt eszközök között, itt is hódít az innováció, szinte mindent a sportolók egyéniségéhez és igényeihez szabnak” – jelentette ki Wladár.

„Azon voltunk, hogy ennek a teremnek a felszerelése méltó legyen a kor és a sportág sajátosságaihoz, és ha további újításra, eszközökre vagy gépekre lenne szükség, természetesen azokat is beszerezzük.” Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes a vb-ezüstérmes Verrasztó Dávid és már ki is próbálta az új erősítő termet, és mindannyian elégedetten számoltak be arról, hogy minden eszköz a rendelkezésükre áll a megfelelő szárazedzések elvégzésére.

Wladár honlapunknak elmondta, hogy mivel az Arénát január 1-ig működtető Bp2017 Nonprofit Kft. kezeléséből kikerült a létesítmény, csak a közelmúltban tudtak hozzálátni a második erősítő terem felszereléséhez, leválasztásához. (Az erősítőgépek, súlyzók egy része már régóta megvolt az Aréna raktárában, de számos eszközt most vásároltak meg.) Mindez Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok Főigazgatója tevékeny hozzájárulásával jöhetett létre. Azt már nem Wladártól tudjuk, hogy a folyamat felgyorsítása érdekében a MÚSZ elnöke állta a tornaterem megtervezésének költségeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.