Fejben most jobb volt a Vidi

A labdarúgó Magyar Kupa tegnapra maradt három negyeddöntőjéből a Ferencváros—Vidi csúcsrangadó állt az érdeklődés középpontjában. A vendégek a fejes gólok mérkőzésén 2-1-re győztek, és ha nem is páholyban, de előnyről várhatják a visszavágót.

Ch. Gáll András
2019. 03. 14. 7:06
null
Isaelnek (88) ezúttal sem ment a játék, le is cserélték Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros kezdő tizenegyéből kimaradt Lanzafame, Varga Roland és a sérült Sigér is, Lovrencsics pedig még a keretben sem kapott helyet. A túloldalon a Vidi, mondhatni, a legjobb csapatával állt fel, ugyanis ízlés kérdése, hogy Elek Ákos vagy Hadzic, netán Huszti vagy Hodzsics.

A Vidi már a 6. percben megszerezte a vezetést, az elmélázó védők között Juhász fejelt Dibusz kapujába. Ezt még viszonylag higgadtan viselték a hazaiak, ám amikor a 10. percben Elek akasztotta Gorriaránt, nem csak a pályán estek egymásnak a játékosok, még a kispadról is hevesen mutogattak a felek.

Isaelnek (88) ezúttal sem ment a játék, le is cserélték
Fotó: Mirkó István

A továbbiakban is feszült volt a hangulat a pályán, az igazán jó játékkal mindkét csapat adós maradt. Blazic frusztráltságáról árulkodott, amikor felbikázta a labdát az egyik skyboxba. A 27. percben aztán egyenlített az FTC, Gorriarán úgy szerzett gólt, ahogy talán még sohasem: fejjel. Az első félidő végén újabb kakaskodás tarkította a meccset, Solymosi játékvezető azzal próbálta helyreállítani egyre inkább megrendülő tekintélyét, hogy a sokszor érinthetetlen játékosként viselkedő Juhásznak sárga lapot adott.

A második félidő vége felé a többnyire a nyugalom élő szobrának tekinthető Blazic ezúttal az A szektort vette célba. A dühét ekkor az váltotta ki, hogy sokadszorra szakadt meg a játék valamelyik Vidi-játékos ápolása miatt. Pedig éppenséggel a saját társaira is mérges lehetett volna, mert nem ment a játék a Fradinak.

A cserék sem segítettek, ­Isaelt – aki tegnap sem igazolta, miért is ő az egész NB I papíron legértékesebb játékosa – Tokmac váltotta, s a megsérült Dvali helyett ismét beállt a csupán 18 éves Csonka András. Gólt azonban a vendégek szereztek, még az 59. percben Huszti szögletét Vinícius bólintotta védhetetlenül Dibusz kapujába. Ezzel nyert 2-1-re a Vidi, s jelen állás szerint, ha a bajnokságban nem is, a kupában jó eséllyel felülmúlhatja a Ferencvárost.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Budaörs (NB II)–Honvéd 1-2, gólok: Tányéros (22.), ill. N’Gog (63., 77.), Puskás Akadémia–Soroksár (NB II) 1-1, gólok: Vega (40.), illetve Orosz (75.), Ferencváros–Mol Vidi 1-2, gólok: Gorria­rán (27.), ill. Juhász (6.), Vinícius (59.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.