Hatalmas bravúr: Final Fourban a Sopron

A Sopron Basket egy évet követően ismét bejutott Európa legjobb négy csapata közé! Ennek köszönhetően a következő idényben két magyar csapat lesz az Euroliga főtábláján.

2019. 03. 08. 22:08
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telt ház, azaz ötezer ember ment ki tegnap este Bourges-ban a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjére. A hazai csapat­nak kellett is a szurkolás, mert az első mérkőzést kedden elveszítette Sopronban, így a veresége egyben a párharc végét is jelenthette. Amúgy a vendégcsapatok többnyire nem győzni járnak a francia városba, így a magyar bajnok roppant nehéz feladat előtt állt.

Ennek ellenére nagyon nyugodtan kezdett, különösen a védekezése volt színvonalas, és az első negyedben fej fej mellett haladt a két csapat. A távoli dobások többnyire célt tévesztettek, itt is, ott is, azonban a palánk alatt feltűnően jobb volt a Sopron, mindkét oldalon rengeteg lepattanót szedett – különösen Tina Jovanovic –, és támadásban zömmel ezekből szerezte a pontjait. A második negyedben sokáig egyik fél sem volt eredményes, ziccerek sora maradt ki, de az utolsó percekben Aleksandra Crvendakic harcos kosaraival és triplájával a Sopron ötpontos előnyt szerzett a fordulásra.

Ez később felhízott tizenegyre is. A Sopron taktikus, higgadt játékával és kemény védekezésével a házigazda nemigen tudott mit kezdeni, ám a magyar bajnok nem tudta megroppantani az ellenfelét. Elsősorban azért nem, mert kívülről rossz százalékkal dobott, ha ültek volna a távolabbi kísérletek, a magyar együttes nagyon elhúzhatott volna az ellenfelétől. Így viszont hat pont volt a különbség a javára, amikor a negyedik negyed elkezdődött.

Folyamatosan vezetett a Sopron, nem ingott meg, és az utolsó öt percre fordulva kereken tíz ponttal előzte meg a franciákat. Ők mindent megpróbáltak, de nem sikerült kizökkente­niük a soproniakat, akiknek a győzelme így az első negyedtől kezdve egyetlen percig sem forgott veszélyben.

Óriási bravúr a 74-64-es diadal, a Sopron Basket egy évet követően ismét bejutott Európa legjobb négy csapata közé! És nem mellesleg, ennek köszönhetően a következő idényben két magyar csapat lesz az Euroliga főtábláján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.