Jövőre is megfelelne a BL-győzelem

Két játéknap van még hátra a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjéből, közülük az elsőn csak az egyik mérkőzés ígérkezik izgalmasnak.

2019. 03. 12. 16:03
Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Juventus
Ha valakiben, akkor Ronaldóban (jobbra) bízhatnak a torinóiak Fotó: Juan Medina Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két játéknap van még hátra a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjéből, közülük az elsőn csak az egyik mérkőzés ígérkezik izgalmasnak. A Manchester City–Schalke párharcra előzetesen túl sok szót nemigen érdemes vesztegetni, hiszen az angolok az odavágón, Gelschenkirchenben 3-2-re nyertek, ráadásul remek formában várják az ellenfelüket.

Josep Guardiola együttese a legutóbbi kilenc tétmérkőzését megnyerte – igaz, a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt tizenegyesekkel –, a Schalke viszont még csak nyomokban sem emlékeztet legszebb napjaira. A hétvégén a Bundesliga középmezőnyéhez tartozó Freiburg vitt el pontot a Schalkétől (0-0), amely így már az utóbbi hat meccsén maradt nyeretlen, az előző ötöt elveszítette – ezek ismeretében a csodánál is több lenne, ha Manchesterben kiharcolná a továbbjutást.

A nap másik mérkőzése viszont annál több érdekességet rejthet magában. Az olasz Juventus a BL megnyerését tűzte ki célul az idény elején, ennek érdekében szerződtette napjaink egyik legnagyobb sztárját, a portugál Cristiano Ronaldót, ám már most, ebben a szakaszban szorult helyzetbe került. Madridban 2-0-ra kikapott az Atléticótól, ami azt jelenti, hogy az olasz bajnoknak nagyon meg kellene vernie spanyol ellenfelét, ám arra nem az a jellemző, hogy nagy vereséget szenvedne el. Sőt: Diego Simeone együttese ötmeccses győzelmi szériánál tart, és ezen az öt találkozón még csak gólt sem kapott.

Ha valakiben, akkor Ronaldóban (jobbra) bízhatnak a torinóiak
Fotó: Reuters

A Juventus pénteken tartalékosan is magabiztosan nyert Torinóban 4-1-re az Udinese ellen, ám az utóbbi hetekben rengeteg kritika éri a támadójátékát. A klub honlapján a spanyolokat nyilvánvalóan jól ismerő nyilatkozik az esélyekről, és természetesen roppant bizakodó: „Olyan játékkal szeretnénk előrukkolni, amely különleges estét hoz a szurkolóinknak. Az Atlético erős csapat, kiválóan védekezik, a kontrái pedig veszélyesek. Lehetséges a továbbjutás, de ehhez szükségünk van a szurkolónk által teremtett remek hangulatra is.”

Massimiliano Allegri vezetőedző meglepő módon azt hangsúlyozza, hogy a kiesés nem jelentene csapata számára kudarcot: „Nevetséges, ez csak egy mérkőzés. Amennyiben ez most nem sikerül, akkor a következő évben újra megpróbáljuk.”

Kérdés, a klub vezetői is ennyire lazán kezelnék-e a korai búcsút a Bajnokok Ligájától…

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, kedd: Manchester City–Schalke 21.00 (Spíler2), Juventus–Atlético Madrid 21.00 (M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.