Hejková nem kímélte egykori csapatát

Ch. Gáll András
2019. 04. 15. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Final Fourban a bronzmérkőzés rendszerint két csalódott együttes összecsapása, de tegnap a Sopron Basket kosaras hölgyei nem engedhették meg maguknak a csalódottság luxusát a fanatikus hazai közönségük előtt az Euroliga négyes döntőjének zárónapján. A tavalyi második hely után idén kevesebbel kellett beérniük, azonban egy bronzérem – főleg, hogy pénteken a világ talán legerősebb klubcsapata előtt kellett fejet hajtaniuk Fegyverneky Zsófiáéknak – elegendő gyógyír lett volna az elveszített elődöntő okozta keserűségre.

A pénteki, Jekatyerinburg elleni összecsapás a 22 pontos vereségen túl annyiban hagyott hiányérzetet bennünk, hogy Roberto Íniguez, a Sopron spanyol edzője a hajrában – amikor már húsz ponttal vezetett az orosz óriás – nem adott lehetőséget a csapat magyar válogatott játékosainak, Határ Bernadettnek és Dubei Debórának. Nos, tegnap Határ és Dubei is játszott, de kiderült, Ínigueznek van igaza, amikor csak a hazai bajnokikon játszatja magyarjait. Határ pillanatok alatt beütött két személyit, eladott egy labdát, és máris a cserepadon találta magát, és Dubei sem volt képes pontra.

Az egykori soproni edzőlegenda, Natalia Hejková által dirigált ZVVZ USK Praha már 37-23-ra is vezetett, s örülhetett a hazai csapat, hogy a nagyszünetig hétpontosra csökkentette a különbséget (31-38). Egymás hibáiból éltek a játékosok, de varázsütésre feltámadt a magyar bajnok, Zahui kosarával kiegyenlített (46-46), de ez volt a maximum. A negyedik negyedet jobban kezdte a vendég, és jobban is folytatta, 48-59-nél, négy és fél perccel a lefújás előtt eldőlni látszott a bronz sorsa. 53-59-re még feljött a Sopron, de egyenlíteni már nem sikerült, 64-53-ra győzött a Prága, nekünk meg maradt a tavalyi ezüst után a negyedik hely. Meg egy szomorú statisztika: a két nap során egyetlen magyar kosár született, egy Fegyverneky-tripla…

– Hatalmas sikert arattunk, hiszen megismételtük a tavalyi bravúrt, ott vagyunk Európa négy legjobb csapata között – mondta Roberto Íniguez vezetőedző, majd előrevetítette, hogy az idény végén távozik Sopronból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.