Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Kegyelemdöfésben, illetve feltámadásban bízva

A címvédő Győr egygólos előnyből, hazai pályán, a Ferencváros viszont háromgólos hátrányból, vendégként várja a visszavágót a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a dán Odense, illetve az orosz Rosztov-Don ellen. Adott hát a feladat: érvényesíteni a papírformát, illetve rácáfolni.

Magyar Nemzet
2019. 04. 13. 14:25
Elek Gábor
Elek Gábor együttesére kemény feladat vár Fotó: Tor Erik Schroder Forrás: MTI/EPA/Tor Erik Schroder
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idegenbeli 29-28-as győzelem után a győrieknek csak amiatt van okuk az aggodalomra, hogy Odensében a második félidőben 13 perc alatt futottak egy 0-8-as szériát, azaz akkor nem tudtak gólt szerezni, viszont nyolcat is kaptak.

– Komoly tanulság számunkra, hogy akkor sem szabad kiengednünk, amikor nagyon vezettünk. Meg kell adnunk a kegyelemdöfést az ellenfelünknek. Nehéz visszavágóra számítok – vonta le a tanulságot Danyi Gábor vezetőedző.

A csapat dán balátlövője, Anne ­Mette Hansen is fogadkozott, hasonló még egyszer nem fordulhat elő. Jegyezzük meg, az ETO több mint egy éve – tavaly január óta – veretlen a Bajnokok Ligájában, azaz csak ezt a mérleget kell megőrizni, s akkor megvan a négyes döntő.

A háromgólos hátrány nem hangzik jól, de a Ferencváros találhat kapaszkodót az érdi 23-26 után. Egyrészt éppen azt, hogy az „itthon” a Fradi esetében évek óta nem egyenlő a hazai pályával, másrészt védekezésben együtt volt a csapat, harmadrészt az ellenfél talán legjobbja, Anna Vjahirjeva továbbra is sérült.

Elek Gábor együttesére kemény feladat vár
Fotó: MTI/EPA/Tor Erik Schroder

– Keveset tudtunk megvalósítani a tervezettekből, sokkal pontosabb játékra lett volna szükség. A Rosztov magas és nehéz játékosokból álló csapat, amelyet a világ talán legjobb védekezést megszervező edzője irányít – dicsérte kollégáját, az exgyőri Ambros Martínt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Azon fogunk dolgozni, hogy a védekezés eredményességét megtartsuk, és támadásban javuljunk. Az esélyek nyilvánvalóan eltolódtak a Rosztov irányába. Hosszú és nehéz út vár ránk, de egyértelműen azért megyünk, hogy jó meccset játszunk, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elég – tette hozzá.

Az EHF-kupa elődöntőjében is van magyar érdekeltség, az első meccsen a Siófok házigazdaként 28-24-re legyőzte a dán Viborgot, igaz, öt perccel a vége előtt még nyolc gól volt a különbség.

A hét végi program. Szombat, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Rosztov-Don (orosz)–FTC-Rail ­Cargo Hungaria 15.00, tv: Sport 1 (az első mérkőzésen: 26-23); Győri Audi ETO KC–Odense Handbold (dán) 17.30, Sport 1 (29-28). Vasárnap, EHF-kupa, elődöntő, visszavágó: Viborg HK (dán)–Siófok KC 14.00, Sport 2 (24-28).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.