Rosszkor néztek félre a bírók

Dumi megfeledkezett arról, hogy a meccset az M4 Sport kamerái veszik” – mondta az inkognitója megőrzését kérő bajnok.

Ch. Gáll András
2019. 04. 30. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már régen eldőlt szombaton az OSC–FTC férfivízilabda-rangadó, 13-8-ra vezetett a Fradi, tíz másodperc volt hátra a meccsből, amikor csak azt láttuk, hogy egy négyzetméternyi területen piros lesz a Nyéki Imre-uszoda vize. Burián Gergely, az orvosegyetemiek 19 éves balkezese orrát fogva kászálódik ki a medencéből, és ordítva ráront Csanádi Zsolt játékvezetőre. Nagy nehezen lefogták a felháborodott pólóst, viszont Csanádi – nyilvánvalóan a játékos keresetlen szavai miatt – kiállította Buriánt.

Senki nem tudta, mi is történt, a tegnapi MTI-közleményig: „A Magyar Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette Varga Dénesnek, a címvédő FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitányának játékjogát, aki így biztosan kihagyja a ZF-Eger elleni elődöntős párharc szerdai első mérkőzését. Varga az OSC elleni mérkőzésen víz felett megütötte Burián Gergelyt.”

A meccset megannyi olimpiai bajnok figyelte a lelátóról, egyikükkel beszéltünk. „Petik András, az egyik játékvezető éppen kiállított valakit, másfelé nézett, Csanádi Zsolt, a másik bíró is félrekapta a tekintetét, tényleg nem látták az ütést. Csak Dumi megfeledkezett arról, hogy a meccset az M4 Sport kamerái veszik” – mondta az inkognitója megőrzését kérő bajnok.

Felhívtuk a szenvedő felet, Buriánt – a neves úszó Burián Kata öccsét –, aki szókimondó volt. „Persze, mindig is volt rivalizálás az öregek és a fiatalok között, Dumi 12 évvel idősebb nálam, és meg kell mondanom, az ő bravúros megoldásain nőttem fel, mindig is bálványoztam, de már nem – mondta az OSC balkezese. – Azt nem mondanám, hogy ne lett volna előzménye az ütésnek, de ami köztünk történt, egy visszahúzás, egy víz alatti birkózás, az része a játéknak, az belefér. Na de a jobbhorog víz felett, az már egy kicsit sok. Én is tudom, hogy a rutinos rókák nem veszik jó néven, ha a fiatalok nem engedik megfélemlíteni magukat, de víz felett nem szokás ütni. Bevallom, elvesztettem a fejem, kiugrottam a vízből, és ordítva elkezdtem rohanni Csanádi játékvezető felé. Szerencsére lefogtak. Nagyon remélem, hogy nem azért nem vették észre, mert a világ legjobb játékosa volt a tettes.”

Ezt speciel mindenki reméli…

Később a Vlv.hu oldalon megszólalt (képünkön) is, aki elismerte és szégyelli a tettét, hogy a sportághoz és a klubjához is méltatlan magatartást tanúsított. Elmondta, hogy sajnálja a történteket, és vállalja a következményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.