A NOB újra támogatja a nemzetközi sportesemények indiai szervezését

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újra támogatja a nemzetközi sportesemények indiai szervezését, miután az indiai kormány garanciát adott, hogy a világ bármely országából érkező sportolóknak vízumot ad.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 6:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOB februárban döntött arról, hogy az ázsiai ország nem szervezhet olimpiai kvalifikációs versenyeket, mert két pakisztáni sportlövő, valamint sportvezető nem kapott beutazási vízumot az újdelhi ötkarikás selejtező világkupaversenyre. Sőt, akkor a NOB azt javasolta a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy ne ítéljék Indiának sporteseményeik rendezését.

India és Pakisztán függetlenné válása óta több háborút is vívott a vitatott hovatartozású Kasmír megszerzéséért, ám a konfliktust több mint hetven éve nem sikerült megnyugtatóan rendezni. A feszültség éppen februárban fokozódott, miután a Kasmír indiai felügyelet alatt álló részén elkövetett robbantásos merényletben egy félkatonai szervezet – az indiai rendőrség tartalékos ereje – 40 tagja életét vesztette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.