Duci király a nehézsúly trónján

Magyar Nemzet
2019. 06. 03. 14:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt gondoltuk, ilyen csak a kocsmában lehetséges. Az egyik oldalon a 198 centi magas, 113 kg tömegű, tökéletes izomzatú, rettegett óriás, a világ mindenki által elismerten legjobb, eddig veretlen bunyósa, szemben vele pedig egy nála fél fejjel alacsonyabb, nem kimondottan sportos, piknikus, sőt kövérkés testalkatú, de bátor fickó, aki nem riad vissza kihívástól; s minden előzetes várakozásra rácáfolva mégis az utóbbi győz.

Így jellemezhetjük a közép-európai idő szerint vasárnap virradóra a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címmérkőzést. Mindenki a négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) címét birtokló brit Anthony Joshuát tartotta toronymagas favoritnak, mégis a mexikói származású, amerikai Andy Ruiz Jr. diadalmaskodott. Ruiz eleve csak beugró volt, hat hete volt a felkészülésre, miután az eredeti kihívó, Jarrell Miller fennakadt a doppingellenőrzésen.

Ruiz a harmadik menetben padlóra került. Ekkor azonban gyökeres fordulatot vett a csata, még ebben a menetben a bíró kétszer rászámolt Joshuára is, majd a hetedikben újra, s technikai KO-val véget vetett a küzdelemnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.