Märcz Tamás szerint morális győzelmet aratott a csapat

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint morális győzelmet is jelent a belgrádi világliga szuperdöntőben szereplő férfi vízilabda-válogatottnak az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolok felett aratott szerdai diadal.

Forrás: MTI2019. 06. 19. 23:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötméteresekkel megnyert összecsapást követően – amely vihar miatt egy órára félbeszakadt – a kapitány elmondta, nem a játékosok mostani teljesítménye, sokkal inkább a keddi Kanada elleni lepte meg őt.

„Azt most sem igazán értem, hiszen láttam a játékosokat az elmúlt két hétben, és úgy gondoltam, simán legyőzhetik Kanadát, ez az, ami extrém módon nem illett bele a képbe” – utalt vissza a 10-9-es vereségre a szakember.

A tréner kiemelte, a spanyoloké az egyik legerősebb keret, ezáltal pedig esélyesei a világligának, így óriási fegyvertény, morális győzelem is egyben ez a siker a csapatnak.

„Jól játszott ma a spanyol csapat. Ahhoz, hogy nyerjünk, komoly csapatmunkára, extra egyéni, és jó kapusteljesítményre volt szükség. Még a rendes játékidőben elért győzelemre is volt esélyünk, akkor elsők is lehettünk volna. Ez most hatalmas lépés előre, tegnap a pokolban voltunk, és ha most még nem is vagyunk a mennyben, de a pokolból kijöttünk” – fogalmazott a kapitány.

Märcz Tamás a japánok elleni csütörtöki összecsapással kapcsolatban azt mondta, nagy jelentősége volt a mai sikernek, ugyanis ellenkező esetben sok góllal kellett volna legyőzni az ázsiai csapatot, ami nem lett volna egyszerű feladat. Hozzátette, amennyiben meg tudják valósítani az elképzeléseiket – és azokat a dolgokat, amiket éppen a japánok elleni közelmúltbeli edzőmeccseken gyakoroltak -, akkor akár többgólos győzelmet is arathatnak.

„Csapatként kell működni ellenük, minden hibát, amit támadásban elkövetünk, képesek azonnal kihasználni. Szeretnénk jó védekezésből gyors támadásokkal megkontrázni őket, fontos, hogy kibontsuk a pályát, mert akkor nehezebben tudnak segíteni egymásnak” – mondta a szövetségi kapitány.

A magyarok csütörtökön 16.45-kor ugranak medencébe Japán ellen, s ha nyernek, akkor csoportmásodikok lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.