Márton Anna bronzérmével kezdődött

Fábik
2019. 06. 18. 6:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délután Márton Anna örömé­ben magasba ugrott a düsseldorfi vásárközpont 8b elnevezésű pavilonjában, de vb-bronzérmes kardvívónőnk boldogsága nem holmi vásárfia megkaparintásának szólt. A következő pillanatokban pedig sírva borult edzője, Gárdos Gábor nyakába, hatalmas feszültségtől megszabadulva. Az érzelmes jelenetet az idei Európa-bajnokság internetes közvetítésében láthattuk, és azt az asszót zárta le, amelyben a versenyzőnk az egyéni negyeddöntőjében 15-12-re nyert az olasz Irene Vecchi ellen. Ez egyszersmind azt jelentette, hogy már az Eb első napján meglett az első érmünk, ami Márton Annának különösen értékes, hiszen a kontinensbajnokság az ­olimpiai kvalifikációs sorozat egyik állomása.

Az MTK 24 éves pengeforgatója a folytatásban a négy között a szakág egyik legnagyobb alakjával, az ukrán Olha Harlannal találkozott, akinek az olimpiák­ról négy érme van, közte egy arany is, nem mellékesen pedig ötszörös világbajnok. Márton a már említett vb-bronza mellett eddig egy Eb-ezüstöt tudott felmutatni – s immár Eb-bronza is van, mert este Harlantól 15-10-re kikapott. Az eredményhirdetésnél azonban a dobogó harmadik fokán is mosolyoghatott.

Válogatottunkból a többieknek már nem volt oka vigasságra, még második legeredményesebb tegnapi indulónknak, a 18 éves Pusztai Lizának sem: a 2017-es Eb bronzérmese ezúttal a 16 között búcsúzott, 15-9-re kapott ki a verhetőnek ígérkező francia Charlotte Lembachtól, a végelszámolásnál 10. lett. Katona Renáta a 32, Mikulik Júlia a 64 között esett ki. Férfitőrben Dósa Dániel, Mészáros Tamás és Németh Tamás a 64-es táblán köszönt el, Mátyás Bálint pedig már a csoportkörben elvérzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.