Bronzéremeső a minszki játékok zárására

2019. 07. 01. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minszkben tegnap lement a függöny az Európai Játékokon, és a véghajrában női asztalitenisz-válogatottunk, amely korábban a románok elleni elődöntőben két pontra volt attól, hogy az aranyéremért és olimpiai kvótáért küzdhessen, a lengyelekkel szembeni bronzmeccset is 3-2-re bukta el.

A Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra trió aligha gondol majd vissza jó szívvel a fehéroroszországi multisportrendezvényre. Birkózóink viszont nem jönnek haza érem nélkül, a kötöttfogás 60 kg-os súlycsoportjában Torba Erik szombaton bravúrral szerzett ezüstöt (a döntőben már nem volt esélye a világbajnok orosz Marjanjan ellen, 9-0-s vereség lett a vége), a 77 kg-ban pedig az olimpiai és vb-ezüstérmes nyakába bronzérem került, miután a helyosztón 5-1-re legyőzte a moldovai Besleagát.

S vasárnap bronzérmes lett öccse, is, aki a 87 kg vigaszágán a bolgár Dobrevet 6-3-ra, a horvát Hukleket 7-1-re verte. Igyekeznie is kellett, mert abban állapodtak meg a testvérével, hogy mindketten éremmel térnek haza. Lőrincz Tamásnak bónusz is lett, a záróünnepségen ő vihette a magyar zászlót. Addig azonban még folytatódott a „bronzéremeső”: a tornászoknál Vecsernyés Dávid nyújtón, Péter Sára ugrásban, a karatésok versenyein Tadissi Martial (67 kg) és (75 kg) is harmadik lett. Az Európai Játékok éremtáblázatán Magyarország a 13. helyen végzett négy arannyal, hat ezüsttel és kilenc bronzzal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.