Fucsovics kikapott a gstaadi győztestől a Kitzbüheli tenisztornán

Az ötödik helyen kiemelt Fucsovics Márton búcsúzott az első fordulóban az 586 ezer euró (192 millió forint) összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tenisztornán, miután kedden két szettben kikapott attól a spanyol Albert Ramos-Vinolastól, aki vasárnap megnyerte a gstaadi versenyt.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 72 perces első szettben a negyedik és ötödik játékban egy-egy bréket láthatott a közönség, ezt leszámítva azonban mindketten stabilan szerváltak és hozták az adogatógémjüket. A rövidítésben aztán a világranglistán 54. Fucsovics 1-3-ról 5-3-ra fordított, és bár riválisa 6-6-nál még utolérte, végül övé lett a játszma.

A folytatásban a magyar teniszező kétszer is elvesztette az adogatását, így 1:5-nél a szettben maradásért kellett szerválnia. Megoldotta a feladatot, majd brékelte az ATP rangsorában 69. Ramos-Vinolast, 4:5-nél pedig már az egyenlítéséért fogadhatott. Bár volt négy bréklabdája is, a spanyol végül ötödik játszmalabdáját értékesítve kiegyenlített.

A döntő szett is szoros küzdelmet hozott, 3:3-ig mindenki hozta az adogatását, ekkor azonban Ramos-Vinolas elvette Fucsovicsét, majd 5:3-ra elhúzott. A magyar játékosnak még sikerült szépítenie, és több labdája is volt az 5:5-höz, de végül a spanyol a második mérkőzéslabdáját értékesítve megszerezte a győzelmet.

A meccs 3 óra 13 percig tartott.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Ramos-Vinolas (spanyol) – Fucsovics (5.) 6:7 (6-8), 6:4, 6:4

Ruud (norvég)-Carreno Busta (spanyol, 8.) 6:1, 3:6, 6:1

Ofner (osztrák)-Miedler (osztrák) 7:6 (7-1), 7:6 (7-5)

korábban:

Andujar (spanyol)-Mayer (argentin, 6.) 3:6, 6:3, 6:2

Munar (spanyol)-Fabbiano (olasz) 7:6 (9-7), 1:6, 6:1

Kovalik (szlovák) – Garcia-López (spanyol) 6:7 (1-7), 6:2, 6:3

Kohlschreiber (német)-Gasquet (francia) 6:3, 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.