időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Kenderesi megússza pénzbírsággal

Fábik Tibor
2019.07.31. 07:18

Tegnap hazaérkezett a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett vizes világbajnokságon remekül szerepelt, öt aranyérmet szerzett úszóválogatottunk – leszámítva az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást, aki a szexuális zaklatás vádja miatt egyelőre nem hagyhatta el az országot.

Sós Csaba szövetségi kapitány azonban a Duna Arénában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a versenyző információi szerint pénzbüntetéssel megússza a történteket – egy éjszakai szórakozóhelyen hozzáért egy 18 éves helyi lány fenekéhez –, s valószínűleg csütörtökön ő is hazaérkezik. Az úszó vétségének ugyanis nem akkora a súlya, hogy a hatóságok elzárásra ítéljék.

Kenderesi saját zsebéből letette az óvadékot, a kiszabható pénzbírság maximumát, s ha el is ítéli a bíróság, akkor is szabadon távozhat. Amennyiben felmentik vagy kisebb összegre büntetik, akkor a befizetett pénzt vagy a különbözetet visszakapja.

Kenderesi a szexuális zaklatás vádját visszautasította, de azt elismerte, hogy hozzáért a lányhoz, s bocsánatot kért a meggondolatlan mozdulatáért.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.