Kupacsapataink hibátlanul rajtoltak

A Ferencváros a Bajnokok Ligája, a Mol Fehérvár, a Honvéd és a Debrecen pedig az Európa-liga selejtezőjében győzött az első mérkőzésen.

2019. 07. 13. 14:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb 1997-ben kezdett tökéletes mérleggel a magyar futball az európai kupaporondon. Idén a Ferencváros a Bajnokok Ligája, a Mol Fehérvár, a Honvéd és a Debrecen pedig az Európa-liga selejtezőjében győzött az első mérkőzésen.

Az FTC kezdte a sort szerdán a bolgár Ludogorec elleni ­2-1-es sikerével, másnap a Debrecen könnyedén nyert 3-0-ra az albán Kukesi ellen. Csütörtökön lapzártánk után ért véget a Mol Fehérvár montenegrói vendégjátéka: az NB I ezüstérmese ­5-1-es győzelemmel rajtolt a Zeta otthonában. Loic Nego mesterhármast ért el, és betalált a két „nagy öreg”, Juhász Roland és Huszti Szabolcs is. A visszavágó formalitásnak tűnik.

Ugyanez nem mondható el a Honvéd–Zalgiris párharcról: Banó-Szabó Bence, David N’Gog és góljai révén már 3-0-ra vezetett a magyar csapat, sőt 11-est rúghatott, de Gazdag lövését kivédte a litvánok kapusa, és a hosszabbítás pillanataiban szépített a Zalgiris. Így 4-0 helyett 3-1 lett a vége.

Aggodalomra semmi ok, az idei szezonrajt meggyőző produkció, a 13 rúgott gól is dicséretes teljesítmény, ebből hét találatot jegyeztek magyar labdarúgók: a Vidiből Juhász és Huszti, a Honvédból két fiatal, a Magyar Futball Akadémián pallérozódott Banó-Szabó Bence és Gazdag Dániel, a Debrecenben pedig a duplázó, az egykori Sándor Károly-akadémista, Varga Kevin volt eredményes.

Legutóbb huszonkét éve kezdett hibátlan mérleggel a magyar klubfutball: a BL-ben érdekelt MTK idegenben győzött 2-0-ra a Pjunik Jereván ellen. Szintén idegenben, a Bohemians Dublin ellen győzött a Ferencváros 1-0-ra, a BVSC pedig a liechtensteini Balzers otthonában nyert 3-1-re. Az egyetlen itthon kezdő csapatunk, az Újpest 6-0-ra kiütötte a feröeri Klaksvikart. Jó előjel lehet, hogy 1997-ben valamennyi magyar kupacsapat kettős győzelemmel lépett tovább a következő fordulóba.

A Mol Fehérvár és a Debrecen kedvező helyzetből várja a visszavágót, a Honvédnak egy fokkal nehezebb lehet a dolga. A Fradinak csak meg kell ismételnie a Vidi tavalyi idegenbeli eredményét Razgradban, egy 0-0 akkor és most is továbbjutást érhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.