Szergej Rebrov hosszabbított, a Dinamo jöhet a Fradinak

Magyar Nemzet
2019. 07. 23. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az FC Valletta elleni holnapi mérkőzésre készül, de tegnap a klub távolabbi jövőjét érintő események is történtek. Először is, a csapat vezetőedzője, Szergej Rebrov további három évre meghosszabbította a szerződését. Az ukrán tréner annak reményében érkezett egy éve a Fradihoz, hogy kivezeti az együttest valamelyik európai kupasorozat főtáblájára. E szerint közös az egyetértés a klubnál abban, hogy a Ludogorec kiverésével erre már ezen a nyáron megnyílt a lehetőség.

Tegnap már a selejtező harmadik fordulójának – lehetséges – párosítását sorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, noha ezen a héten még csak a második forduló első mérkőzéseit játsszák. E szerint a BL 3. körében – amennyiben kiveri a máltai FC Vallettát – a Ferencváros nagy valószínűséggel a Dinamo Zagrebbel kerül össze (hiszen a 2. fordulóban a horvátok egyértelműen esélyesek a grúz FK Saburtalo ellen).

Ha összejön, a Dinamo lesz a párharc favoritja, de nem verhetetlen ellenfélként. Nála lehetett volna jobb is és rosszabb is – mindenekelőtt az Ajax vagy a Celtic, netán a Zvezda –, azt mondhatjuk, amelyik csapat fel akar jutni a BL főtáblájára, annak a Zagrebet le kell győznie.

Az El-ben is jöhetnek kemény ellenfelek, a Vidinek egyenesen az Eintracht Frankfurt, a Honvédnek pedig az AEK Athén, a Debrecen esélyeit pedig azért nincs értelme latolgatni, mert előbb a Torinón kell túljutnia. Ám az örök közhelyet idézve, egyelőre tényleg a következő meccsekre kell összpontosítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.