Tizenhatból egyből a legjobb négybe

Magyar Nemzet
2019. 07. 10. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Kristina Mladenovic hétfőn még arra készült, hogy kedden szeretnének bekerülni a legjobb nyolc közé, nem egészen egy nappal később aztán már a legjobb négy között találták magukat. Egy lépéssel mindjárt két fordulót teljesítettek a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyében.

Az első helyen kiemelt magyar–francia duó természetesen huszonnégy óra leforgása alatt nem játszott le két meccset. Eredetileg az Alize Cornet, Petra Martic francia, horvát páros lett volna az ellenfele a nyolcaddöntőben, amely azonban utóbbi sérülése miatt még hétfőn késő este visszalépett. Mivel ezen az ágon a Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettős már korábban bejutott a legjobb nyolc közé, nem volt akadálya annak, hogy tegnap Babosék nyolcaddöntő helyett ellenük mindjárt a negyeddöntőben lépjenek pályára.

Két viszonylag sima, ellentétes játszma – 6:2 oda, 6:2 ide – után következett a döntő szett. Babosék brékelőnybe kerültek, amit azonban nem tudtak megőrizni, s ezután 6:6-ig fej fej mellett haladt a két duó. Sőt, 7:7-ig, hiszen Wimbledonban a döntő játszmában továbbra sincs 6:6-nál rövidítés (csak 12:12-nél). A döntő pillanatban Babos védhetetlenül fogadta a – nem tévedés – 44. születésnapját éppen tegnap ünneplő Peschke szerváját, ezzel ismét megvolt a brék, s mert Mladenovic végre simán hozta az adogatását, a meccs is 9:7-tel.

– Nagyon örülök a mai mérkőzésnek, óriási küzdés volt. Nem volt egyszerű a negyeddöntő, picit bajban is voltunk. A lényeg a győzelem, a nap végén az a legfontosabb, hogy sikerült nyernünk. Ez is igazi csapatmunka volt, hiszen előfordul, hogy valamikor Kiki játszik jobban, máskor pedig én – értékelte a sikert saját honlapján Babos Tímea.

A magyar és a francia játékos között teljes az összhang
Fotó: MTSZ

Kedden lejátszották mind a négy negyeddöntőt női egyesben, amelyek három pályán a papírformát hozták. A Margaret Court rekordját hajszoló, Wimbledonban 7-szeres győztes, összességében pedig 23 Grand Slam-címmel büszkélkedő Serena Williams nagy csatában bár, de végül továbbjutott az előző körben a világelső ausztrál Ashleigh Bartyt kiejtő Alison Riskével szemben. A korábbi román világelső Simona Halep és az ukrán Szvitolina könnyebben hozta a meccsét, a meglepetést Barbora Strycova szállította. A cseh teniszezőnő a 19. kiemelt, magyar származású, brit színekben versenyző Johanna Kontát verte, s 33 évesen először jutott elődöntőbe GS-tornán. A négy között ő játszik Serena Williamsszel, azaz adott a lehetősége a még nagyobb bravúrra.

Eredmények. Női páros, negyeddöntő: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Melichar, Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7. Női egyes, negyeddöntő: Halep (román, 7.)–Csang Szaj-szaj (kínai) 7:6 (7-4), 6:1, S. Williams (amerikai, 11.)–Riske (amerikai) 6:4, 4:6, 6:3, Szvitolina (ukrán, 8.)–Muchova (cseh) 7:5, 6:4, Strycova (cseh)–Konta (brit, 19.) 7:6 (7-5), 6:1; az elődöntőben: Szvitolina–Halep, Strycova–S. Williams.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.