A Fradinak jó esélye van a BL-címvédésre

Az 1. fordulóban, három magyar klub is érdekelt, akárcsak a múltkori kiírásban: a címvédő FTC-Telekom, a Szolnok és az OSC, csak éppen utóbbi felváltotta a ZF-Egert.

Ch. Gáll András
2019. 10. 08. 10:56
Manhercz Krisztián
Budapest, 2017. február 10. Manhercz Krisztián a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Szlovákia mérkőzésén a fővárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este a Jadran Split-Olympiakosz (8-17) mérkőzéssel megkezdődött a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelemsorozata. A többi összecsapást ma és holnap játsszák az 1. fordulóban, három magyar klub is érdekelt, akárcsak a múltkori kiírásban: a címvédő FTC-Telekom, a Szolnok és az OSC, csak éppen utóbbi felváltotta a ZF-Egert.

Idén már némileg módosulnak a szabályok – például az emberelőny már csak húsz másodpercig tart –, és bevezették a 6 m-es szabaddobást is.

Az A csoport esélyesei idegenben kezdenek: a legutóbb elődöntős Barceloneta Berlinbe utazik, a Jug pedig csak a szomszédos Montenegróba, ahol a mindenkire veszélyes Jadran Herceg Novi az ellenfél. A 2017-ben győztes Szolnoki Dózsa nem tartozik az esélyesek körébe, de ma a Tiszaligetben azért illene legyőznie a csoportkörben újoncnak számító orosz Szintyez Kazanyt. „Megerősödött a Kazany néhány olyan játékossal, akik a Dinamo Moszkvától szerződtek oda. Ennek ellenére győzelemmel akarunk rajtolni” – nyilatkozta Zsivko Gocics, a Szolnok edzője. Nagy Viktor kapus ehhez annyit tett hozzá, hogy a Dózsa is alakuló csapat, amelynek szüksége lesz a sikerélményre. Úgy legyen.

A B csoportba került a sorozat két csúcsfavoritja, az idei győztes FTC-Telekom és az örök esélyes Pro Recco – utóbbinak a sportág történetének legeredményesebb edzője, Ratko Rudic a mestere. A világválogatottnak is beillő Fradi elvileg könnyű mérkőzéssel kezd a Komjádi uszodában, a Hannover legyőzése nem okozhat gondot Varga Déneséknek. Nicolas Constantin-Bicari, a frissen igazolt kanadai center bizakodó: „Jól sikerült a felkészülés, komoly csapatokkal játszottunk edzőmeccseket – az Olympiakosszal és a Mladosttal –, izgatottan várom ezt a nagy európai kalandot a jelentősen átalakult és megerősödött csapatunkkal.”

Az OSC – az idei magyar bajnoki döntő vesztese – éppen az előbb említett Mladost Zagreb ellen kezd. Vad Lajos edző lelkendezett: „Végre újra a BL-ben indulhatunk! Egyelőre csak annyi a célunk, hogy legyőzzük a roppant erős Mladostot.” Manhercz Krisztián (képünkön) csatlakozott mesteréhez: „Életem első BL-meccse lesz ez, alig várom már. Itthon akarjuk tartani a három pontot.”

A csoport, kedd: Spandau 04–Barceloneta, 19.00 óra, Szolnoki Dózsa–Szintyez Kazany, 19.00, Jadran Herceg Novi–Jug Dubrovnik 19.00; B csoport, szerda: FTC-Telekom–Waspo 98 Hannover 19.00, Terrassa–Dinamo Tbiliszi, 20.30, A Híd-OSC Budapest–Mladost Zagreb, 20.30, CN Marseille–Pro Recco, 20.30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.