Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Éremzuhatag a berlini úszóvilágkupán

Magyar Nemzet
2019. 10. 14. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egy híján háromszáz aranyéremnél jár az úszóvilágkupa-sorozat 2012 óta íródó történetében. A háromszoros olimpiai bajnok 2:10.38 perces idővel győzött a 200 méteres vegyes úszásban a berlini világkupa zárónapján. Természetesen nem ez volt Hosszú egyetlen aranyérme a német fővárosban: pénteken 200 pillangón – ugyanitt a második, Verrasztó Evelyn a hatodik helyen ért célba –, szombaton 400 vegyesen diadalmaskodott. A 30 éves klasszis 100 méter háton harmadik lett.

A férfiak zászlóshajója, a 200 méteres pillangóúszás bődületes világcsúcsának gazdája, 100 és 200 pillangón is győzött. A fiatalember megmérette magát 400 méter gyorson, ahol a második helyen végzett, sőt rajthoz állt 200 gyorson is, ott egy bronzérmet tudott nyerni.

De nem csak két főből állt a magyar csapat, a többiekre sem lehetett panasz, sőt! Jakabos Zsuzsanna – Hosszú mögött – mindkét vegyesúszószámban második lett. Szabó Szebasztián bronzérmet szerzett 100 pillangón. A Győri Úszó SE fiatal zentai versenyzője a rövidebb „Milák-számban” ért fel a dobogóra. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen, Jakabos Zsuzsanna 100 pillangón, 50 pillangón pedig Szabó szerezte meg a második helyet. És ha nem lenne elég az ezüstérmekből: a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka összeállítású 4×100 méteres vegyes gyorsváltó második lett. A férfiak 50 méteres gyorsúszódöntőjében Lobanovszkij Maxim negyedikként végzett.

A világkupa-sorozat november 1. és 3. között Kazanyban folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.