Győzelemmel kezdtek Babos Tímeáék a vb-n

Győzelemmel mutatkozott be a 14 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokság párosversenyben a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a kínai Sencsenben.

Magyar Nemzet
2019. 10. 29. 13:04
WTA Tour Finals
TENNIS-WTAFINALS/ Fotó: Edgar Su Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelemmel mutatkozott be a 14 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokság párosversenyben a címvédő Kristina Mladenovic kettős a kínai Sencsenben: a magyar, francia duó első csoportmeccsén döntő rövidítésben 6:2, 5:7, 10-6-ra verte a ­Latisa Csan, Csan Hao-cseng tajvani duót. A Vörös csoport nyitófordulójában a harmadik helyen kiemelt Babosék az első játszmában háromszor is elvették az ötödikként rangsorolt rivális adogatását, s mivel a sajátjukat egy kivételével hozták, előnybe kerültek. A második szettben 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, innentől kezdve zsinórban hat bréket láthatott a közönség.

Bár a magyar, francia duónak 5:4-nél Babos adogatásánál két meccslabdája is volt, a sorozat ekkor sem szakadt meg, majd 5:5-nél az ázsiaiak hozták a saját adogatójátékukat, Mladenovicét pedig elvették, így egyenlítettek. A döntő rövidítés szorosan alakult, de 6-6 után már csak Babos és Mladenovic szerzett pontot, így 1 óra 38 perc alatt győztek.

A csoportnak még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz és az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó a tagja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.