Kitarthat karácsonyig Liuék pezsgőkészlete

2019. 10. 01. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak egy ideig nem kell pezsgővásárlásra költeniük, mert a múlt hét végi országos bajnokságokon az egyes távok dobogósainak és persze az összetett versenyben az első három között záróknak ez is dukált az érem mellé. A legtöbb palackot az összetettben egyaránt címet védő Liu Shaoang és Jászapáti Petra gyűjtötte be, mindketten négyet, és ahogy olimpiai bajnok váltónkból a fiatalabb Liu testvér megjegyezte, jönnek majd születésnapok, de a készlet szerinte karácsonyig is kitart. Liu Shaolin Sándornak három üveg jutott.

– A felkészülés most kicsit nehezebben ment, mint az előző években, de a futamokon egész jól éreztem magam. Az ob-t próbáltam edzésként felfogni, és vigyázni arra, hogy megússzam sérülés nélkül – jegyezte meg Liu ­Shaoang, akit bátyjával együtt augusztus végén, szeptember elején a TV2 képernyőjén az Ázsia Expressz utazós valóságshow-ban láthattuk, Srí Lankán és Indiában nomád körülmények közepette. No persze ezt a műsort még áprilisban rögzítették. – Nagyon izgalmas volt, és rengeteg olyan dolgot éltünk át, amit egy átlagos turista nem tapasztal. A borzasztó meleget nehéz volt kibírni, és biztos, hogy a csípős ételeket egy ideig még hanyagoljuk – jegyezte meg Liu Shaoang.

Bánhidi Ákos, válogatottunk edzője és menedzsere elmondta, nem kapott szívszélhűdést, amikor megtudta, hogy a Liu testvérek milyen kalandokba szándékoznak belevágni: – Az ázsiai tartózkodásuk időtartama nem lépte túl azt az időszakot, ami egyébként is a pihenőidejük lett volna, és nem szólunk bele, hogy ki mivel tölti a szabadságát – fogalmazott a tréner, akit az ob tapasztalatairól is kérdeztünk. – Ha nincs a már magyar színekben versenyző, olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger sajnálatos sérülése, akkor most boldog lennék, de egyelőre azon jár az agyam, hogy ezt a nagyon értékes fiatalembert hogyan tudjuk visszahozni a sorba. A fiúknál komoly konkurencia alakult ki, jó volt látni, hogy a junio­rok olykor már borsot törnek a szenio­rok orra alá, a juniorkorból kinőttek közül Sziklási András pedig már a dobogóig is eljutott. Örültem a sérüléséből felépült Sziliczei-Német Rebeka teljesítményének is, már nem ötödik számú versenyzőnek tekinthető, hanem az ötfős csapatuk teljes jogú tagjának.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink elitcsapata (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, Cole Krueger, Jászapáti Petra, Deanna Lockett, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka) csütörtöktől szombatig már Sanghajban szerepel egy meghívásos versenyen.

– Nagyon közeli munkakapcsolatban vagyunk a kínaiakkal, előfordul, hogy nálunk készülnek, most pedig ők hívtak meg bennünket erre a versenyre, ami egy gálának is tekinthető. Ázsia színe-java felvonul, és remek lehetőség lesz nekünk, hogy a nemzetközi mezőnyben felmérjük, hol tartanak az ellenfeleink, és mi is a világkupaversenyek előtt – szögezte le Bánhidi Ákos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.